Kinderen met boodschappen

Augustus 2022

Waarom je een inzittendenverzekering zou afsluiten

Een Inzittendenverzekering is niet verplicht. Toch kan het handig zijn om deze aanvullende dekking af te sluiten, zélfs als je altijd alleen in de auto zit. We leggen je graag uit wat een Inzittendenverzekering precies is en waarom deze handig is om te hebben.

Wat is een Inzittendenverzekering precies?

De Inzittendenverzekering van Allianz Direct is een schade-inzittendenverzekering. Als je een autoverzekering bij ons hebt, kun je deze als aanvullende dekking afsluiten. Met de Inzittendenverzekering, het woord zegt het al, zijn alle inzittenden verzekerd voor de gevolgen van letselschade. Je bent ook gedekt voor alle waardevolle spullen in de auto. Dit is bij een gewone WA-, Beperkt Casco of All Risk autoverzekering niet het geval. Check ook de video onderaan om meer te weten te komen over de Inzittendenverzekering en onze andere aanvullende dekkingen!

Bestuurder ook verzekerd met een Inzittendenverzekering

Niet voor niets wordt het een Inzittendenverzekering genoemd: als de dekking alleen voor medepassagiers zou gelden, had het wel een passagiersverzekering geheten. Alle inzittenden zijn verzekerd voor de gevolgen van letselschade. Ook, of misschien beter gezegd: juist de bestuurder. Om die reden kan een Inzittendenverzekering ook erg zinvol zijn als je altijd in je eentje rijdt.

Zorgverzekering geen vervanging voor Inzittendenverzekering

In Nederland is iedereen verplicht een basiszorgverzekering te hebben. Deze verzekering dekt je ziekenhuiskosten als jou iets overkomt. Wel ben je je eigen risico vaak snel kwijt en ben je niet altijd aanvullend verzekerd voor bijvoorbeeld fysiotherapie die nodig is na een ongeluk. Met een schadeverzekering inzittenden is dit wel zo en ben je ook gedekt voor ernstige gevallen, zoals blijvende invaliditeit. Je krijgt dan vergoeding voor de kosten van het (gedeeltelijk) herstel, eventuele aanpassingen in je huis en inkomensverlies.

Bereken je premie voor een Inzittendenverzekering binnen 20 seconden

Voor een vast bedrag per maand, verzeker je niet alleen je auto, maar ook wie én wat erin zit. Benieuwd hoeveel je dat kost? Bereken je premie binnen 20 seconden online. Voor meer informatie over onze verzekeringen kun je altijd contact opnemen met onze klantservice. We helpen je graag.

Check de video om meer te weten te komen over onze Inzittendenverzekering en andere aanvullende dekkingen.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Inzittendenverzekering © Allianz Direct
Vader met kids eet buiten

Anderen laten (mee)rijden in jouw auto?

Heb jij vaak bijrijders, word je weleens thuisgebracht in je eigen auto of leen je deze regelmatig uit? Dan is de Inzittendenverzekering voor jou geen overbodige luxe.