Help! Mijn startmotor is kapot!

Vrouw rijdt in auto

Startmotor kapot: wat nu?

Heb je een sterk vermoeden dat je startmotor kapot is gegaan? Erg vervelend, natuurlijk. Een startmotor vervangen kan immers behoorlijk in de kosten oplopen. Om toch nog die ene laatste rit naar de autogarage te kunnen maken, kun je de onderstaande tips direct toepassen!

Waarom een startmotor vervangen zo belangrijk is

De naam zegt het eigenlijk al. De startmotor is het kloppend hart van je auto. Is je startmotor kapot? Dan kom je geen kilometer verder. En je wilt al helemaal niet langs de snelweg staan of onderweg naar vakantie achter dit probleem komen. Is je startmotor kapot en wil je die ene laatste rit naar de garage nog maken? In dat geval moet je een harde klik horen zodra je de sleutel omdraait. Is dit het geval? Dan kun je je contact uitzetten en je auto in de hoogste versnelling zetten. Duw je auto rustig heen en weer en de kans is groot dat je nog een klein stuk kunt rijden. Kies alleen wel meteen voor een enkeltje naar de garage, waar je startmotor direct wordt vervangen.

Wat kost een startmotor?

Als je startmotor kapot is en je hem gaat vervangen, wil je natuurlijk wel van tevoren weten wat je hieraan kwijt bent. De kans is namelijk groot dat je aan je potje met onverwachtse kosten startmotor vervangen moet komen. Wat kost een startmotor dan precies? Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat de kosten voor een nieuwe startmotor rond de €300,- bedragen. Voor ongeveer honderd euro minder heb je de mogelijkheden om een gereviseerde startmotor in je auto te laten zetten.

Kapotte startmotor verzekerd? 

Een kapotte startmotor valt helaas niet onder je autoverzekering. Je bent namelijk niet verzekerd voor slijtage of schade aan onderdelen zonder dat er een ongeluk is gebeurd. Mocht je langs de weg komen te staan met een kapotte startmotor, dan is het wel fijn om de aanvullende dekking Pechhulp te hebben. Daarmee kun je rekenen op pech langs de weg!

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.