Stormschade betaal je zelf

Stormschade, betaal je die zelf?

Bij al onze verzekeringen:
  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Stormschade aan je auto is vervelend. Maar hoe zit het met de kosten? Betaal je die zelf?

Schade door storm

Als er een zware storm over Nederland raast, houdt dat iedereen in zijn greep. Bomen vallen om, ramen sneuvelen en vrachtwagens waaien om door de harde rukwinden. Daarna wordt door velen de schadebalans opgemaakt. En hoe zit het dan met schade aan je eigen auto bij een zware storm? Wanneer is stormschade eigenlijk gedekt door je autoverzekering?

Wanneer ben je verzekerd voor stormschade?

Vanaf een Beperkt Casco autoverzekering ben je bij Allianz Direct verzekerd voor stormschade, hagel, brand en natuurgeweld als een overstroming of aardbeving. Bij enkel een WA autoverzekering ben je dat niet. Ook schade aan je auto door afbrekende takken of omvallende bomen valt onder een Beperkt Casco autoverzekering bij Allianz Direct. Aangezien we in Nederland jaarlijks enkele keren met flinke storm te maken krijgen, is het wel zo verstandig om je hiervoor te verzekeren. 

Tips voor veilig rijden met regen en wind

  • Houd bij harde wind rekening met fietsers en motorrijders. Door windvlagen kunnen ze plotseling van richting veranderen. Neem dus afstand en kijk goed in je spiegels als je ze inhaalt.
  • Als je een vrachtauto inhaalt dan kan je, als je de vrachtwagen voorbij bent, een rukwind verwachten. Laat je niet verrassen.
  • Rem vóór een bocht, want remmen in een bocht vergroot slipgevaar.
  • Voorkom aquaplaning: verlaag je snelheid op een natte weg. Met minimaal 4 mm profiel op je autobanden rijd je veiliger.
  • Op ‘oud’ asfalt blijft water liggen. Houd extra afstand. Door opspattend water van je voorligger zie je even niks meer.
  • 15% van de automobilisten weet niet wat te doen bij verlies van grip. Rem niet maar trap direct de koppeling in en stuur naar de gewenste richting.

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?

Lees meer over Beperkt Casco
Vrouw aan de telefoon