Koppel met gitaar

Subsidies elektrische auto 2020

Jouw elektrische auto verzekeren? Bij Allianz Direct:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Schaf je een splinternieuwe auto aan? Dan moet je BPM betalen. Dit is een belasting over de aanschaf van een nieuwe auto. Al sinds de invoering van de elektrische auto is deze vrijgesteld van BPM. Het plan om deze vrijstelling per 2020 af te schaffen, is uiteindelijk niet doorgegaan. Als één van de subsidies elektrische auto voor 2020 blijft de vrijstelling van BPM bestaan. Het ligt ook al vast dat dit zeker tot 2024 geldt.

Vrijstelling wegenbelasting als elektrische auto subsidie

Iedere auto-eigenaar moet ook wegenbelasting betalen. Althans – voor auto's die niet volledig elektrisch zijn. Elektrische auto's hadden reeds een vrijstelling voor wegenbelasting. Deze vrijstelling blijft ook als subsidie elektrische auto voor particulier behouden. Ook auto's die beschikken over een brandstofcel zijn vrijgesteld van wegenbelasting. De volledige vrijstelling als subsidies elektrische auto 2020 blijft tot 2024 gelden.

Verlaagde bijtelling als elektrische auto subsidie

Rijd je in een bedrijfsauto? Dan is één van de subsidies elektrische auto 2020 de verlaging van de bijtelling. Voor de bijtelling voor auto's op fossiele brandstoffen geldt een reguliere bijtelling van 22 procent. Voor elektrische auto's was dit jarenlang 4 procent. Deze regeling voor subsidies elektrische auto voor 2020 wordt gewijzigd. Het bijtellingspercentage wordt verdubbeld naar 8 procent. Tot 2024 wordt de bijtelling telkens verhoogd, zodat in 2025 het reguliere bijtellingspercentage is bereikt.

Subsidies elektrische auto vanaf 2020

Naast fiscale voordelen is van een subsidie elektrische auto voor de particulier nog geen sprake. Als onderdeel van het klimaatakkoord is het wel de bedoeling dat dit vanaf 2021 wordt ingevoerd. Er is sprake van een aanschafsubsidie van rond de €6.000,-. Tevens worden er plannen uitgewerkt voor het verstrekken van een laadvergoeding of een batterijgarantie. Met eventuele aankomende subsidies elektrische auto vanaf 2020 is een elektrische auto daarom zeker het overwegen waard. Zorg je voor je elektrische auto ook altijd voor een goede autoverzekering. Bij Allianz Direct sluit je een goedkope autoverzekering af zonder eigen risico. Met subsidies, fiscale voordelen en een goedkope autoverzekering rijd je uiterst goedkoop.

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Lees meer over All Risk
Vrouw met kat