Man skateboarden bij het strand

Het verzekeren van je Tesla

Dit zijn de mogelijkheden:
  • checkmark

    Verzekerd binnen 5 minuten

  • checkmark

    24/7 Hulp en Service

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Stop met vergelijken en bespaar direct op je Tesla autoverzekering.

Iedere autobezitter in Nederland is verplicht een autoverzekering af te sluiten. Ben jij in het bezit van een Tesla? Dan zijn er twee mogelijkheden. Je kunt een normale autoverzekering afsluiten of een speciale Tesla verzekering. Tesla's zijn over het algemeen vrij nieuwe auto's. Het is daarom in de meeste gevallen verstandig zo'n Tesla verzekering af te sluiten. Kies je voor een normale verzekering? Verdiep je dan in de mogelijkheden wat betreft WA Plus- en all risk-verzekeringen.

Waarom een speciale Tesla autoverzekering?

Een normale autoverzekering is vaak goedkoper dan een Tesla autoverzekering. Waarom kies je dan toch voor die Tesla autoverzekering? Omdat een Tesla auto een heel specifiek soort auto is. Een Tesla moet bijvoorbeeld verbonden zijn met een alarmcentrale. En heb je schade die gerepareerd moet worden? Dan kun je voor de reparatie alleen terecht bij specialisten. Veel verzekeraars hebben afspraken met een aantal herstelbedrijven. Zijn dit geen Tesla-specialisten? Dan is de kans groot dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Met een Tesla autoverzekering heb je dit probleem niet. Je weet zeker dat je met problemen terecht kunt bij een gespecialiseerd herstelbedrijf. Dit brengt uiteraard wel de nodige kosten met zich mee en dat zie je terug in de premie van je autoverzekering.

Hoe sluit je een Tesla autoverzekering af?

Het verzekeren van een Tesla auto is vrij eenvoudig. Of je nu kiest voor een WA Plus-, all risk- of Tesla autoverzekering: alles is snel online geregeld. Je begint met het bepalen van de beste verzekering. Kijk naar je wensen en eigen financiële mogelijkheden. Kun je kosten voor eventuele reparaties zelf opvangen of niet? Hoe hoger de dekking, hoe meer je maandelijks aan premie betaalt. Een duurdere verzekering betekent vaak wel minder zelf betalen wanneer er iets gebeurt. Dit is een afweging die iedere autobezitter voor zichzelf moet maken. Heb je gekozen voor een verzekering die het beste bij jou past? Dan is het tijd om online gegevens in te vullen. Verzekeringsmaatschappijen kunnen vervolgens aan de hand van je kenteken, postcode, leeftijd en schadevrije jaren de premie bepalen. Zo kun jij met een gerust hart de weg op en hoef je niet bang te zijn voor schade.

Verzeker je nieuwe Tesla bij Allianz Direct

Je nieuwe Tesla onderbrengen bij Allianz Direct? Dit regel je altijd gemakkelijk online. Kom je ergens niet uit? Voor support neem je contact op met de klantenservice. De medewerkers van Allianz Direct helpen je graag bij het afsluiten van een passende Tesla autoverzekering.

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking is aanbevolen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Lees meer over All Risk
Vrouw met kat