Welke auto past bij mij?

Heb je een keuze gemaakt? Kies dan meteen een autoverzekering uit. Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Vrouw thuis met kat

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Dan is het belangrijk je wensen op een rijtje te zetten en op zoek te gaan naar de perfecte prijs/kwaliteit verhouding. Vergeet niet een verzekering af te sluiten als je die droomauto in je bezit hebt. Zonder verzekering mag je de weg namelijk niet op.

Een auto zoeken (en vinden)

Als je op zoek gaat naar een nieuwe auto kun je je afvragen: welke auto past bij mij? Het is erg belangrijk om je wensen op papier te zetten. Zo kun je meerdere auto’s makkelijk met elkaar vergelijken. Online kun je verschillende 'Welke auto past bij mij-testen' doen om erachter te komen welke auto voor jou is gemaakt. Je kunt natuurlijk ook een proefrit maken. Met onze proefrit-checklist weet je precies waar je op moet letten. 

Autoverzekeringen

Heb je eenmaal de juiste auto gevonden, dan kun je uitzoeken welke autoverzekering er bij deze specifieke auto en bij jou als persoon past. Dit zijn de basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen:

1.     WA
2.     Beperkt Casco
3.     All Risk

In Nederland is het verplicht om je minimaal WA te verzekeren. Dan heb je de meest goedkope maar ook de meest beperkte verzekering. Met Beperkt Casco of All Risk heb je een uitgebreidere dekking. Ook kun je voor aanvullende verzekeringen kiezen.

Welke autoverzekering past bij mij?

Om te bepalen welke autoverzekering bij jouw persoonlijke situatie en wensen past, kun je het beste gebruik maken van een autoverzekering vergelijker. Zorg dan dat je de autopapieren bij de hand hebt.

Beginnende bestuurders

Zodra je een autoverzekering hebt gekozen, zal de desbetreffende verzekeraar overwegen of deze je accepteert. De acceptatie wordt op een aantal verschillende factoren gebaseerd. Voor beginnende bestuurders onder de 24 jaar kijkt men onder andere naar het type auto dat je hebt gekocht. Bij Allianz Direct regelen we dit direct online als je je premie berekent.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.