Welke olie in mijn auto?

Onderhoud én verzeker je auto goed:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Man repareert auto

Vroeger was het makkelijk om antwoord te zoeken op de vraag ‘welke olie voor mijn auto?’. Toen waren er vier soorten motorolie waaruit je kon kiezen. Tegenwoordig is dat een ander verhaal en is het lastig te bepalen welke olie in mijn auto de beste keuze is. Er zijn talloze motoroliën met verschillende viscositeiten en alle grote merken hebben tientallen opties. Maar hoe weet je welke olie in mijn auto moet? Wat is de beste keuze en waarom?

Het antwoord op de vraag ‘welke olie moet in mijn auto?’ hangt af van verschillende factoren. Zo geeft een dikke olie meer smeerfilm, maar kan een dunne olie vuil en hitte sneller afvoeren. Het is belangrijk dat je olie kiest met de viscositeit die bij je automotor past. Met de juiste motorolie daalt het brandstofverbruik en rijdt de auto duurzamer. Kies je te dunne olie, dan kan het echter misgaan.

De beste keuze: welke olie voor mijn auto

Welke olie in mijn auto past? Dat kun je makkelijk online vinden. Vul je kenteken in en je ziet gelijk welke olie in mijn auto moet. Doe je zelf het onderhoud? Verdiep je dan vóór het bestellen in de verschillende soorten olie. Olie met een lage viscositeit zorgt voor een brandstofbesparing, maar de olie mag niet te dun zijn voor de motor. Heb je antwoord op de vraag welke olie moet in mijn auto? Kies dan een merkolie van goede kwaliteit. Dit is meestal een half- of volsyntheet. Kijk ook naar kwalificaties, zoals JASO. Goede olie heeft minimaal een JASO MA1-kwalificatie. Met de juiste olie draait de motor van je auto soepel en blijft deze betrouwbaar rijden.

Veilig de weg op

Weet je welke olie in je auto hoort? Dan kun je veilig de weg op. Investeren in goed onderhoud is erg belangrijk. Let dus goed op welke olie voor mijn auto de beste keuze is. Om veilig de weg op te gaan, heb je tevens een goede autoverzekering nodig. De autoverzekeringen van Allianz Direct staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding en hebben een standaard eigen risico van €0,-. Met onze autoverzekering en de juiste motorolie ga je elke dag met een goed gevoel de weg op.

 

 

Koppel buiten met water heeft lol

Wij staan voor je klaar in heel Europa

Met de Pechhulp Verzekering repareren we je auto in binnen- en buitenland. Is reparatie niet ter plekke mogelijk? Dan brengen we ‘m naar een garage in de buurt en krijg je vervangend vervoer.