Vliegveld

28 juni 2023

Deze 5 objecten mag je meenemen als handbagage

Reizen met het vliegtuig kan soms behoorlijk stressvol zijn, vooral als het gaat om het inpakken van je handbagage. We weten allemaal dat er beperkingen zijn voor vloeistoffen en scherpe voorwerpen, maar er zijn ook een aantal voorwerpen die je wel mag meenemen, maar waarvan de meeste mensen dat niet weten. In deze blog bespreken we vijf vergeten objecten waarvan je misschien (nog) niet wist dat je die in je handbagage mag meenemen!

5 vergeten voorwerpen die je mag meenemen in je handbagage

1. Scheermesjes

Hoewel de meeste scherpe voorwerpen niet zijn toegestaan in de handbagage, zijn scheermesjes meestal wel toegestaan, maar alleen als het een veiligheidsmesje of wegwerpscheermes in een vaste houder is. Losse of open scheermesjes mogen niet mee in je handbagage. Wel geldt dat een medewerker van de douane om veiligheidsredenen een voorwerp alsnog mag weigeren.

2. Medicijnen

Het is belangrijk om je medicijnen altijd bij je te hebben en niet kwijt te raken, vooral tijdens het reizen. Je mag je medicijnen, inclusief vloeibare medicijnen, in je handbagage meenemen. Medicijnen vallen niet onder de vloeistofregeling en de verpakking mag dus groter zijn dan 100ml.

3. Bloembollen

Er is hier weleens onduidelijkheid over en dat komt omdat de regels hierover niet overal hetzelfde zijn. Vanaf Schiphol mag je bollen van tulpen en andere bloemen gewoon in je handbagage vervoeren. Let wel op, want je mag ze dus niet zomaar overal importeren. Controleer dus goed wat de regels op jouw bestemming zijn. 

4. Voedsel

Hoewel vloeistoffen beperkt zijn, mag je droog voedsel wel gewoon meenemen in je handbagage. Denk bijvoorbeeld aan noten, granenrepen, fruit, kaas en andere voedingswaren. Let op: zin in broodje smeerkaas onderweg? Vloeibare en smeerbare kaas of voedingswaren vallen onder de vloeistoffenregeling! Dat betekent dus: 

  • verpakkingen van max. 100ml
  • samen in een hersluitbaar, transparant zakje van maximaal 1 liter
  • één zakje per persoon

Let op: op sommige vliegvelden, zoals Schiphol, mag je inmiddels ook grotere verpakkingen mee, maar alleen als ze bij de controle goedgekeurd worden door de scan en securitymedewerker. Wil je er zeker van zijn dat je ze niet hoeft in te leveren? Dan kan je het voor de zekerheid beter in je ruimbagage stoppen. Lang niet alle vliegvelden hebben namelijk zulke speciale CT-scans.  

5. Babyvoeding

Reis je met je baby? Goed nieuws! Je mag babyvoeding, inclusief flesjes met melk en potjes met babyvoeding, in je handbagage meenemen als je reist met een baby (tot 1,5 jaar). 

Bij het inpakken van je handbagage is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de items die je mag meenemen om te voorkomen dat je spullen weg moet gooien. Vergeet niet om voor de zekerheid altijd even de regels van je luchtvaartmaatschappij te checken voordat je gaat inpakken, zodat je zonder problemen en stress van je reis kan gaan genieten.

Reisverzekering nodig?

Ga je binnenkort op reis? Met een Reisverzekering van Allianz Direct ga je goed verzekerd op reis zodat je optimaal van je reis kan genieten! Bij Allianz Direct geniet je van een scherpe premie, 24/7 SOS hulpverlening en is je bagage standaard meeverzekerd! Bereken hier direct je premie. 

Was dit artikel nuttig?

Vrouw in tuin ruikt aan kruidenplanten

Reisverzekering Comfort

De Comfort reisverzekering van Allianz Direct is ideaal wanneer je comfortabel op reis wilt, zonder zorgen. Je geniet van goede voorwaarden en een scherpe premie, waar wacht je nog op?