Man aan het skateboarden langs het strand

Bagagedekking

Bij Allianz Direct:
  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Keuze uit 60 of 90 dagen reizen

  • Europa of Wereldwijd incl. USA en Canada

  • Inclusief goede corona dekking

Met bagagedekking ben je verzekerd voor diefstal, verlies of schade van je bagage. Sluit een bagageverzekering af bij Allianz Direct voor een zorgeloze reis.

Bagagedekking bij je doorlopende reisverzekering

Wanneer je op vakantie gaat, neem je vaak ongemerkt meer spullen van waarde mee dan je denkt. Bagage kan door een tablet, laptop, camera of sportuitrusting qua waarde aanzienlijk oplopen. Door een reisverzekering met bagagedekking af te sluiten bij Allianz Direct ontvang je een vergoeding op het moment dat er schade, verlies of diefstal met je bagage ontstaat.

Hoogte van de bagagedekking bij Allianz Direct

De hoogte van de bagageverzekering van Allianz Direct varieert naar het type reisverzekering met bagagedekking dat je hebt afgesloten. Allianz Direct biedt drie verschillende reisverzekeringen om bagage te verzekeren aan: de Basic, Comfort en Premium reisverzekering. Bij de Basic reisverzekering geldt een maximaal verzekerd bedrag per verzekerde van €1.000, bij de Comfort reisverzekering een bedrag van €2.000 en bij de Premium reisverzekering een bedrag van €3.000. Ook hangt de hoogte van de bagagedekking af van het soort bagage waar schade of verlies bij optreedt. Zo geldt bij digitale of elektrische apparatuur een maximum verzekerd bedrag van €500 bij de Basic, €1.000 bij de Comfort en €1.500 bij de Premium reisverzekering. Bij de Comfort en Premium reisverzekering is bovendien standaard het eigen risico €0.

Regels bij bagage verzekeren

Wanneer je te maken krijgt met verlies, beschadiging of diefstal van bagage moet je dit direct melden bij de politie. Dit is niet alleen noodzakelijk om de schade te kunnen verhalen, maar ook om de bagage te kunnen traceren en te retourneren op het moment dat het wordt gevonden. Bij vermissing van vluchtbagage laat je altijd een property irregularity report  (PIR) opstellen door de luchtvaartmaatschappij. Als de bagage beschadigd is, bewaar je wel de defecte spullen. Meld het verlies of de schade bij Allianz Direct, zodat wij de schademelding soepel kunnen afhandelen.

Bagagedekking bij vertraagde bagage

Ben je op je vakantiebestemming aangekomen, maar is je bagage vertraagd? Als de vertraging meer dan 12 uur duurt, vergoedt Allianz Direct de kosten van de producten die noodzakelijk zijn tot het moment dat je bagage op de bestemming aankomt. De hoogte van deze bagagedekking is bij de Basic reisverzekering €250, bij de Comfort reisverzekering €500 en bij de Premium reisverzekering €750. Deze vergoeding bij de bagageverzekering geldt enkel op de heenreis.

Sluit een reisverzekering met bagagedekking af bij Allianz Direct

Op vakantie wil je ervan verzekerd zijn dat je deskundig en goed geholpen wordt. Sluit daarom de reisverzekering met bagagedekking af van Allianz Direct. Zodra er iets onverwachts gebeurt, staan de alarmcentrales van Allianz Direct wereldwijd direct voor je klaar om je te ondersteunen met specialistische hulp. Wij nemen je zoveel mogelijk uit handen, zodat je zo snel mogelijk weer van je reis kunt genieten. Bekijk hier de voorwaarden van de bagagedekking en bereken direct je voordelige premie

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren bagage en vertraging. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Bereken je premie
Familie loopt buiten met kind

Was dit artikel nuttig?