Bagagedekking

Bij Allianz Direct:

  • Scherpe premie, uitgebreide dekking

  • Kortlopende of Doorlopende verzekering

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Aan te vullen met dekking Wintersporten en Risicosporten

Met bagagedekking ben je verzekerd voor diefstal, verlies of schade van je bagage. Sluit een bagageverzekering af bij Allianz Direct voor een zorgeloze reis.

Man stopt koffer in auto

Bagagedekking bij je reisverzekering

Wanneer je op vakantie gaat, neem je vaak ongemerkt meer spullen van waarde mee dan je denkt. Bagage kan door een tablet, laptop, camera of sportuitrusting qua waarde aanzienlijk oplopen. Door een reisverzekering met bagagedekking af te sluiten bij Allianz Direct ontvang je een vergoeding op het moment dat er schade, verlies of diefstal met je bagage ontstaat.

Hoogte van de bagagedekking bij Allianz Direct

De hoogte van de bagageverzekering van Allianz Direct varieert naar het type reisverzekering met bagagedekking dat je hebt afgesloten. Allianz Direct biedt een Doorlopende Reisverzekering en een Kortlopende Reisverzekering aan, met drie soorten dekkingen om bagage te verzekeren: de Basic, Comfort en Premium verzekering. Bij de Basic verzekering geldt een bagagedekking van maximaal €1.000 per verzekerde. Bij de Comfort reisverzekering is het maximaal verzekerde bedrag €2.000 en voor Premium geldt een maximum van €3.500. Ook is de hoogte van de bagagedekking afhankelijk van het soort bagage dat beschadigd of kwijt raakt. Zo geldt bij digitale of elektrische apparatuur een maximum verzekerd bedrag van respectievelijk €500, €1.000 en €1.750 per verzekerde. Bovendien geldt bij de Premium verzekering standaard €0 eigen risico voor de bagagedekking.

Regels bij bagage verzekeren

Wanneer je te maken krijgt met verlies, beschadiging of diefstal van bagage moet je dit direct melden bij de politie. Dit is niet alleen noodzakelijk om de schade te kunnen verhalen, maar ook om de bagage te kunnen traceren en te retourneren op het moment dat het wordt gevonden. Bij vermissing van vluchtbagage laat je altijd een property irregularity report  (PIR) opstellen door de luchtvaartmaatschappij. Als de bagage beschadigd is, bewaar je wel de defecte spullen. Meld het verlies of de schade bij Allianz Direct, zodat wij de schademelding soepel kunnen afhandelen.

Bagagedekking bij vertraagde bagage

Ben je op je vakantiebestemming aangekomen, maar is je bagage vertraagd? Als de vertraging meer dan 6 uur duurt, vergoedt Allianz Direct de kosten van de producten die noodzakelijk zijn tot het moment dat je bagage op de bestemming aankomt. De hoogte van deze bagagedekking bij vertraging is €250, €350 en €500 bij respectievelijk de Basic, Comfort en Premium reisverzekering. Deze bagagedekking bij vertraging geldt alléén voor de heenreis, niet voor je terugreis.

Sluit een reisverzekering met bagagedekking af bij Allianz Direct

Op vakantie wil je ervan verzekerd zijn dat je deskundig en goed geholpen wordt. Sluit daarom de reisverzekering met bagagedekking af van Allianz Direct. Zodra er iets onverwachts gebeurt, staan de alarmcentrales van Allianz Direct wereldwijd direct voor je klaar om je te ondersteunen met specialistische hulp. Wij nemen je zoveel mogelijk uit handen, zodat je zo snel mogelijk weer van je reis kunt genieten. Bekijk hier de voorwaarden van de bagagedekking en bereken direct je voordelige premie

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.