Dekking medische kosten

Bij Allianz Direct geniet je van

  • Scherpe premie, uitgebreide dekking

  • Kortlopende of Doorlopende verzekering

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Aan te vullen met dekking Wintersporten en Risicosporten

Met de aanvullende dekking Medische Kosten van Allianz Direct ga je zonder zorgen op reis naar het buitenland. Bereken direct je voordelige premie.

Vrouw met surfboard in zee

Dekking Medische Kosten? Onbezorgd op reis met Allianz Direct

Veel mensen denken dat hun zorgverzekering alle medische kosten tijdens een reis in het buitenland vergoedt. Dit is echter lang niet altijd het geval. Je ontvangt namelijk meestal een vergoeding voor de zorg tegen de Nederlandse kostprijs. Terwijl de zorgkosten voor opname in een ziekenhuis in het buitenland, bijvoorbeeld Zwitserland, de Verenigde Staten of Turkije, aanzienlijk hoger kunnen oplopen. Ga daarom zorgeloos op reis en sluit een reisverzekering af mét dekking voor Medische Kosten. Deze dekking is inbegrepen in de Comfort en Premium Reisverzekering van Allianz Direct.

Wat houdt een reisverzekering met dekking Medische Kosten in?

Een onverwachte valpartij bij het zwembad waarvoor je naar de tandarts moet? Of onverhoopt een auto-ongeluk waardoor je met (lichte) verwondingen te maken krijgt? Met de dekking medische kosten bij de reisverzekering van Allianz Direct worden al je spoedeisende geneeskundige onkosten vergoed. Ook het wettelijk eigen risico van de basiszorgverzekering valt binnen de Medische Kosten dekking. Heb je ervoor gekozen om zelf je eigen risico te verhogen? In dat geval is het verhoogde onderdeel van het eigen risico wel voor eigen rekening.

Welke hulpmiddelen vallen onder de dekking Medische Kosten?

In het algemeen zijn medicijnen en medische hulpmiddelen uitgesloten van de bagagedekking in de reisverzekering. De kosten van deze benodigdheden worden meestal wel vergoed door de zorgverzekeraar. Heb je tijdens je vakantie opeens medische hulpmiddelen of medicijnen nodig, dan vallen deze onder de dekking Medische Kosten van je reisverzekering.

Dekking Medische Kosten bij wintersportvakantie

Kun je niet wachten om op wintersportvakantie te gaan? Zorg er dan voor dat je voor onverwachte kosten bij een ski- of snowboardongeluk goed verzekerd bent. Allianz Direct biedt de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten aan. Als je te maken krijgt met een ongeluk op de latten wordt de noodzakelijke medische zorg met de dekking Medische Kosten en dekking Wintersporten en Risicosporten vergoed. Niet alleen wintersportactiviteiten vallen onder deze dekking, maar ook sporten als abseilen, skydiven, ijsklimmen, skeleton of speleologie. Racen, vechtsporten en activiteiten op aanzienlijke hoogte zijn echter altijd uitgesloten.

Sluit je reisverzekering af bij Allianz Direct

Goed verzekerd op reis? Sluit dan een reisverzekering af bij Allianz Direct. Voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering heb je de keuze uit drie verschillende varianten: Basic, Comfort en Premium, zodat je altijd een scherpe premie betaalt voor de door jou gewenste dekking. Je kunt bij Allianz Direct rekenen op 24/7 SOS hulpverlening tijdens je reis én standaard bagagedekking, met €0 eigen risico als je kiest voor de Premium variant. Bereken meteen je voordelige premie.

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?