Vrouw met surfboard in zee

Dekking medische kosten

Bij Allianz Direct geniet je van
  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage meeverzekerd

  • Keuze uit 60 of 90 dagen reizen

  • Europa of Wereldwijd incl. USA en Canada

  • Inclusief goede corona dekking

Met de aanvullende dekking Medische Kosten van Allianz Direct ga je zonder zorgen op reis naar het buitenland. Bereken direct je voordelige premie.

Dekking Medische Kosten? Onbezorgd op reis met Allianz Direct

Veel mensen denken dat de zorgverzekeraar alle medische kosten tijdens een reis in het buitenland vergoedt. Dit is echter lang niet altijd het geval. Je ontvangt veelal een vergoeding voor de zorg tegen de Nederlandse kostprijs. Bij opname in een ziekenhuis in het buitenland, bijvoorbeeld in Zwitserland, de Verenigde Staten of Turkije, kunnen de zorgkosten aanzienlijk oplopen. Ga daarom zorgeloos op reis en sluit een reisverzekering af met aanvullende dekking voor Medische Kosten bij Allianz Direct.

Wat houdt een reisverzekering met dekking Medische Kosten in?

Een onverwachte valpartij bij het zwembad waarvoor je naar de tandarts moet? Of onverhoopt een auto-ongeluk waardoor je met (lichte) verwondingen te maken krijgt? Met de dekking medische kosten bij de reisverzekering van Allianz Direct worden al je spoedeisende geneeskundige onkosten vergoed. Ook het wettelijk eigen risico van de basiszorgverzekering valt binnen de Medische Kosten dekking. Heb je ervoor gekozen om zelf je eigen risico te verhogen? In dat geval is het verhoogde onderdeel van het eigen risico wel voor eigen rekening.

Dekking Medische Kosten bij wintersportvakantie

Kun je niet wachten om op wintersportvakantie te gaan? Zorg er dan voor dat je voor onverwachte kosten bij een ski- of snowboardongeluk goed verzekerd bent. Allianz Direct biedt de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten aan. Als je te maken krijgt met een ongeluk op de latten wordt de noodzakelijke medische zorg met de dekking Medische Kosten en dekking Wintersporten en Risicosporten vergoed. Niet alleen wintersportactiviteiten vallen onder deze dekking, maar ook sporten als abseilen, skydiven, ijsklimmen, skeleton of speleologie. Racen, vechtsporten en activiteiten op aanzienlijke hoogte zijn echter altijd uitgesloten.

Welke hulpmiddelen vallen onder de dekking Medische Kosten?

In het algemeen zijn medicijnen en medische hulpmiddelen uitgesloten van de bagage dekking van de reisverzekering. De kosten van deze benodigdheden worden echter veelal vergoed door de zorgverzekeraar. Heb je gedurende je vakantie opeens medische hulpmiddelen of medicijnen nodig, dan vallen deze onder de aanvullende dekking Medische Kosten bij je reisverzekering.

Dekking Medische Kosten en bijstaan familielid of vriend

Heeft een behandelend arts aangegeven dat je langer dan vijf dagen in het ziekenhuis dient te verblijven gedurende je vakantie? Of bevind je je in een levensbedreigende toestand? In dat geval vergoedt Allianz Direct bij de dekking Medische Kosten een retourticket in economy class voor één familielid of vriend zodat deze bij jou kan verblijven.

Sluit je reisverzekering af bij Allianz Direct

Goed verzekerd op pad? Sluit dan een reisverzekering af bij Allianz Direct. Je hebt de keuze uit drie verschillende verzekeringen: Basic, Comfort en Premium, zodat je altijd een scherpe premie voor de door jou gewenste dekking betaalt. Je ontvangt van Allianz Direct 24/7 SOS hulpverlening en standaard €0 eigen risico bij de Comfort reisverzekering en de Premium reisverzekering. Bereken meteen je voordelige premie.

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren bagage en vertraging. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Bereken je premie
Familie loopt buiten met kind

Was dit artikel nuttig?