Vrouw op Schiphol

1 mei 2023

8 activiteiten op Schiphol

Lange wachttijd voor je vlucht of gewoon zin in een origineel dagje uit? Schiphol houdt je bezig. Het grote vliegveld staat bol van de interessante activiteiten. Vooral na het inchecken, maar ook ervoor. Dit zijn 8 activiteiten die je misschien nog niet kende:

1. Het Panoramaterras (voor het inchecken) 

Dé plek om vliegtuigen te spotten. Een groot terras in de frisse lucht, met een prachtig uitzicht. Een populaire plek onder vliegtuigliefhebbers, fotografen, kinderen en geïnteresseerde reizigers. Op het terras vind je verschillende verrekijkers én een echte KLM Fokker 100 die bezoekers zelfs van binnen mogen bekijken. Een echt vliegtuig dat van 2 maart 1989 tot en met 19 februari 2010 de wereld overvloog. Je bereikt het Panoramaterras door de (rol)trap of lift te nemen bij café Rembrandt op de begane grond. Vanaf de volgende verdieping neem je bij balierij 1 nog een keer de (rol)trap naar de volgende verdieping, waar je een loopbrug naar het terras vindt. 
Het terras is elke dag geopend tussen 07.00 uur en 21.00 uur.

2. De Schiphol Speurtocht (voor het inchecken) 

Een leuke activiteit voor kinderen is de Schiphol Speurtocht. Deze tocht is gratis te downloaden op de website van Schiphol en neemt je met 14 vragen mee naar verschillende interessante plekken op Schiphol Plaza. Van duurzaamheid tot geschiedenis, deze leerzame tocht tovert je om in een echte Schiphol-expert. 

3. Rijksmuseum Schiphol (na het inchecken) 

Wist je dat je na het inchecken nog even het Rijksmuseum kunt bezoeken? Dan wel een kleinere versie, maar helemaal gratis. In een glazen paviljoen tussen lounge 2 en 3 op de Holland Boulevard vind je de mooiste 19-eeuwse werken van verschillende Nederlandse schilders. De collectie wisselt regelmatig, dus verrassingen zijn gegarandeerd. 
Het museum is 24 uur per dag geopend. 

4. NEMO Science Museum (na het inchecken)

Past het Rijksmuseum niet helemaal bij de interesses van de kinderen? Breng dan eens een bezoekje aan de kleine variant van het NEMO Science Museum. Een interactief museum vol met spannende installaties, die je alles leren over technologie en wetenschap. Je kunt er zelfs je eigen proeven uitvoeren. 
Het NEMO Science Museum bevindt zich op de Holland Boulevard (tussen pier E en F) en ook dit museum is 24 uur per dag geopend. Alle reizigers mogen het museum gratis bezoeken.

5. Babycare lounge (na het inchecken)

Voor de nóg iets kleinere reizigers is er de Babycare lounge, ook op de Holland Boulevard. In deze gratis lounge kun je rustig je kindje verschonen, in bad doen, voeden en lekker laten slapen in één van de babybedjes. Ook voor ouders is dit een fijne plek, door de comfortabele stoelen en goede wifi. 
De Babycare lounge vind je op de Holland Boulevard, tussen lounge 2 en lounge 3 en is geopend van 06.00 uur tot 22.00 uur. Het gebruik van de lounge is gratis.

6. Werkplekken (voor en na het inchecken) 

Goed nieuws voor remote werkers! Op de pieren C en D zijn handige werkplekken ingericht. Bureaus, wifi en voldoende plekken om je telefoon of laptop nog even op te laden. Ideaal voor een paar productieve uurtjes voordat je vlucht vertrekt. Wil je vóór het inchecken nog even werken? Dat kan in de Spaces Lounge. Deze lounge bevat een flink aantal fijne werkplekken en rustige vergaderruimtes, die je voor een toeslag kunt reserveren
De lounge bevindt zich op het Panoramaterras (verwacht een mooi uitzicht) en is open van 09.00 uur tot 17.00 uur. 

7. De bibliotheek (na het inchecken) 

Boekje lezen in een comfortabele stoel? Dat doe je in de bibliotheek. Deze allereerste luchthavenbibliotheek ter wereld bevat boeken, iPads en een vleugel voor fijne achtergrondmuziek. Heb je op reis je eigen boek uitgelezen en wil je deze graag inruilen? Dat kan in één van de literatuurbakken. Laat je hier een boek achter, dan mag je een nieuwe uitzoeken en meenemen. 
De bibliotheek is 24 uur per dag geopend en bevindt zich op de Holland Boulevard bij pier E. 

8. Meditatieruimte (na het inchecken) 

De bibliotheek is een rustige plek, maar voor nóg meer ontspanning kun je in de meditatieruimte terecht. De ruimte staat open voor alle religies en overtuigingen, en je kunt er rustig mediteren, bidden of gewoon van de stilte genieten. Elke zondag om 11.00 uur wordt er een kerkdienst gehouden. 
De ruimte is te vinden bij Lounge 2, en je mag er 24 uur per dag naar binnen.    

Goed verzekerd op reis 

Ben je op zoek naar een goede reisverzekering voor een onvergetelijke (en zorgeloze) reis? Bekijk dan eens de Reisverzekeringen van Allianz Direct. Bereken hier direct je scherpe premie!

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?