Drukte op vliegveld

Mei 2022

Alternatieven voor Schiphol

Het is druk op Schiphol – dat kan je bijna niet ontgaan zijn. Na de coronacrisis heeft de luchthaven even stilgelegen, maar inmiddels vliegen we er allemaal weer graag op los. Heb jij geen zin in de drukte van Schiphol? Bij Allianz Direct willen we dat jij een zorgeloze reis hebt, daarom hebben wij een aantal mooie alternatieve vliegvelden voor je op een rijtje gezet. Check eens of je vlucht via een alternatief vliegveld vliegt en vermijd de drukte. Zo ga jij zonder zorgen op reis.

Eindhoven Airport

In Eindhoven ligt Eindhoven Airport, een prima alternatief voor veel reizen die ook vanaf Schiphol vliegen. Transavia, Ryanair en Easyjet vliegen vanaf dit vliegveld, dus zeker binnen Europa ben je vanaf hier snel onderweg. Daarnaast is het vliegveld goed te bereiken met de trein naar Eindhoven en daarna met de bus naar het vliegveld. Ook heeft dit vliegveld een aantal winkels en genoeg horecagelegenheden om wat te eten en drinken terwijl je op je vlucht wacht.

Rotterdam The Hague Airport

Net buiten Rotterdam vind je Rotterdam The Hague Airport. Dit is een kleiner vliegveld met voornamelijk vluchten van Transavia, Corendon en TUI. Ook vanaf hier ben je dus snel op je Europese vakantiebestemming. Ook is dit vliegveld goed te bereiken met het openbaar vervoer: vanaf Rotterdam Centraal reis je gemakkelijk met metrolijn E naar dit vliegveld.

Groningen Airport Eelde

Iets noordelijker in Nederland ligt Groningen Airport Eelde. Vanaf dit vliegveld vlieg je snel richting Scandinavië, maar ook naar warmere bestemmingen zoals Spanje, Turkije en Griekenland. Ideaal dus voor je zomervakantie. Afhankelijk van waar je woont is Groningen misschien niet direct de snelste optie, maar als je de drukte wilt vermijden is Groningen Airport Eelde wel een fijne plek om je reis te beginnen.

Düsseldorf Airport

Behalve in Nederland zijn er ook in onze buurlanden goede alternatieve opties. Soms scheelt je dit ook in ticketprijs, waardoor het vliegen ook nog eens goedkoper is. Düsseldorf Airport is daar een mooi voorbeeld van. Vanaf Utrecht genomen ben je in zo’n 2 uur rijden al op dit vliegveld, vanwaar je al snel op jouw favoriete Europese bestemming bent.

Brussel Airport: luchthaven Zaventem

Net als Düsseldorf Airport is er in België ook een prima alternatief voor Schiphol te vinden: luchthaven Zaventem in Brussel. Vanaf Utrecht gemeten ben je in ongeveer 2,5 uur op dit Belgische vliegveld. Vanaf hier zijn veel Europese en ook intercontinentale vluchten te vinden. Soms scheelt dit je ook in ticketprijs. Geen zin om je auto daar lang te parkeren? Check dan eens de trein: NS International brengt je al vanaf  €31 naar dit vliegveld!

Lelystad Airport

Last but not least gaat hier helaas niet helemaal op. Lelystad Airport is helemaal klaar om de eerste reizigers naar mooie bestemmingen te brengen, maar blijft voorlopig nog even gesloten. Daar kun je op dit moment dus niet zoveel mee.

Helemaal geen zin in de drukte van een vliegveld?

De zomervakantie komt eraan en na de coronacrisis willen we er natuurlijk weer massaal op uit. Heb jij alleen echt geen zin in die drukte? Dan zijn er natuurlijk nog veel andere opties. Pak lekker de auto voor een rondje door Europa. Of check eens de trein! In Europa wordt het treinnetwerk steeds verder uitgebreid als alternatief op de auto- en vliegvakantie.

Vergeet je reisverzekering niet!

Ben jij al helemaal uit je reisplannen? Vergeet dan niet om ook een passende reisverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld bij Allianz Direct. Dan ga je pas écht zonder zorgen op reis. 

Was dit artikel nuttig?

Vrouw in tuin ruikt aan kruidenplanten

Reisverzekering Comfort

De Comfort reisverzekering van Allianz Direct is ideaal wanneer je comfortabel op reis wilt, zonder zorgen. Je geniet van goede voorwaarden en een scherpe premie, waar wacht je nog op?