Moeder met baby in deuropening

20 juli 2023

De belangrijkste verzekeringen voor ouders

Verwacht jij een klein wondertje? Ben je ouder van een peuter, kleuter, tiener of zijn je kinderen al wat ouder? Welke leeftijd je kind of kinderen ook zijn, als ouder heb je goede verzekeringen nodig. Je draagt een extra verantwoordelijkheid om je zaken goed te regelen én je gezin op de juiste manier mee te verzekeren.

Maar hoe werkt dit precies? In deze blog zetten we de belangrijkste verzekeringen voor ouders op een rij.

Inboedelverzekering

Groeit je gezin, dan groeit je inboedel hoogstwaarschijnlijk mee. Voor je kleintje koop je schattige nieuwe babykleertjes en gezellige meubeltjes, die al snel moeten worden vervangen door ‘grote kindermeubels’ en speelgoed, schoolspullen en de felbegeerde iPad.

Hoe meer waardevolle spullen, hoe belangrijker een Inboedelverzekering wordt. Met een goede Inboedelverzekering is schade aan al je spullen door bijvoorbeeld storm, rook of brand gedekt.

Heb je een Inboedelverzekering en krijg je een kindje? Vergeet dan niet om dit grote nieuws én de nieuwe (verhoogde) waarde van je inboedel aan je verzekeraar door te geven. Bij Allianz Direct horen wij het goede nieuws graag binnen 2 maanden van onze klanten.

Inzittendenverzekering

Heb je een Autoverzekering? Dan is de Inzittendenverzekering een onmisbare toevoeging voor ouders. Deze verzekering vergoedt kosten door letsel of schade bij een ongeluk. Ook wanneer het herstel wat langer duurt of het letsel blijvend is, waardoor jij (of je medepassagiers) aanpassingen in huis nodig hebben. Hier komen flinke kosten bij kijken die een basiszorgverzekering niet altijd dekt.

Wil jij optimaal verzekerd met je gezin de auto in stappen? Dan kan deze verzekering je helpen aan stukje extra gemoedsrust.

Heb je al een Autoverzekering en/of Inzittendenverzekering bij Allianz Direct? Geef eventuele gezinsuitbreiding dan binnen 2 maanden aan ons door.

Opstalverzekering

Heb je verbouwd om die perfecte kinderkamer te creëren? Dan is je woning waarschijnlijk in waarde gestegen. En een verhoogde waarde, kan een wijziging van je Opstalverzekering betekenen.

Heb je een Opstalverzekering bij Allianz Direct? Laat het ons dan weten als je met de verbouwing meer dan 20 m2 extra woonoppervlak hebt gecreëerd. Zo kunnen wij jouw gegevens aanpassen en blijf je altijd goed verzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een Aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die jij (of iemand in je gezin) bij anderen veroorzaakt. Denk aan het omstoten van een vaas of het breken van dure elektronica bij de buren.

Hoe groter je gezin, hoe meer kans op een ongelukje. De Aansprakelijkheidsverzekering is daarom vooral voor ouders cruciaal. Heb jij deze verzekering al en is er een kleintje op komst? Geef dit nieuws dan zo snel mogelijk door aan je verzekeraar. Bij Allianz Direct horen we het graag binnen 2 maanden van je!

Rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering biedt bescherming wanneer je te maken krijgt met juridische problemen. Heb je kinderen? Dan heb je met veel verschillende instanties te maken, en dat betekent extra kans op een geschil. Denk bijvoorbeeld aan het consultatiebureau, de kraamzorg, de crèche en scholen of sportclubs.

Heb je al een rechtsbijstandsverzekering en krijg je een kindje? Geef dan bij je verzekeraar door dat je gezinssamenstelling is veranderd.

Reisverzekering

Ga je met je gezin op reis? Dan heb je een Reisverzekering nodig. Vaak heb je de keuze om je individueel of als gezin te laten verzekeren. Heb je een verzekering voor je gezin afgesloten? Geef een verandering in gezinssamenstelling dan zo snel mogelijk door aan je verzekeraar. Bij Allianz Direct horen we het graag binnen 2 maanden van je. Zo kunnen we je gegevens op tijd aanpassen!

Zorgverzekering

Iedere inwoner van Nederland moet een zorgverzekering hebben, en dus ook jouw hele gezin. Voeg kinderen uiterlijk 4 maanden na de geboorte gratis toe aan de zorgverzekering van jou of je partner. Kies voor degene met de meest uitgebreide dekking, want hier profiteert je kindje 18 jaar lang gratis van mee!

Uitvaartverzekering

Als een-na-laatste een verzekering voor de toekomst. Je wilt er natuurlijk liever niet over nadenken, maar een uitvaart kan wel zo’n €7.000 tot €10.000 kosten. Kom je te overlijden, dan zijn deze kosten voor je nabestaanden – tenzij je een uitvaartverzekering hebt afgesloten.

Heb je al een uitvaartverzekering? Geef de wijziging van je gezinssituatie dan door aan je verzekeraar.

Heb je zelf voldoende op je spaarrekening staan? Dan is het afsluiten van deze verzekering waarschijnlijk niet nodig.

Overlijdensrisicoverzekering

Als laatste een verzekering voor ouders met een hypotheek. Kom je te overlijden en wil je dat de hypotheekkosten later niet bij je nabestaanden terechtkomen? Dan is het aan te raden om een overlijdensverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert (een deel van) de hypotheek uit wanneer jou iets overkomt. Wel zo fijn voor de familie!

Heb je al een overlijdensverzekering en krijg je een kindje? Geef je gezinsuitbreiding dan op tijd aan je verzekeraar door.

Was dit artikel nuttig?

Man thuis op laptop werken

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het zal je maar gebeuren: het stormt en je dakpannen beschadigen het huis van je buren. Met onze Aansprakelijkheidsverzekering nemen wij je zorgen weg en ben je goed verzekerd: even goede vrienden.