Man op scooter

Wanneer heb je de rechtsbijstand autoverzekering nodig?

Als je bij Allianz Direct een autoverzekering afsluit, kun je daar rechtsbijstand als aanvullende dekking bij nemen. Maar liefst 68% van onze verzekerden doet dit. Waarom is een Rechtsbijstandverzekering een slimme keuze?

Als je een WA- of Beperkt Casco autoverzekering hebt

Stel je voor, je hebt schade aan je auto door een ander. Jouw auto is goed verzekerd en die van de tegenpartij ook. Toch kan je eigen autoverzekeraar niks voor je betekenen. Dit scenario lijkt misschien vreemd, maar kan ook jou overkomen als je een WA- of Beperkt Casco autoverzekering hebt. Dan ben je namelijk alleen verzekerd voor schade die jij bij een ander veroorzaakt, niet andersom. In dat geval moet je de schade verhalen bij de verzekeraar van de ander. Een Rechtsbijstandverzekering helpt je hierbij.

Een Rechtsbijstandverzekering maakt schade verhalen makkelijker

Het verhalen van schade is een ingewikkeld proces. Er zijn veel regels en vaak zijn er meerdere partijen bij betrokken. Allianz Direct is aangesloten bij NRS Rechtsbijstand. Als jij een Rechtsbijstandverzekering hebt, krijg je via deze organisatie een schade-expert of advocaat. Voor een vast bedrag van slechts €4,24 per maand zijn de kosten voor deze hulp vergoed tot €37.500. Maar wat krijg je dan precies?

Deze hulp krijg je bij een Rechtsbijstandverzekering

Met een Rechtsbijstandverzekering helpen juridisch deskundigen je in binnen- en buitenland bij:

  • het verhalen van materiële schade aan je auto en eventuele aanhangwagen.
  • het verhalen van letselschade bij jou en je passagiers.
  • een conflict met je merkdealer bij de koop, verkoop of het onderhoud van je auto.

Heb je rechtsbijstand nodig als je All Risk verzekerd bent?

Als je All Risk verzekerd bent, ben je al gedekt voor schade aan je eigen auto door een ander. Toch is een Rechtsbijstandverzekering nog wel handig voor conflicten met je merkdealer en het verhalen van letselschade bij jezelf en je passagiers. Als je ook verzekerd wilt zijn voor letselschade als jij zelf aansprakelijk bent, heb je een Inzittendenverzekering nodig.

Meer informatie over rechtsbijstand

Wil jij een Rechtsbijstandverzekering, een andere aanvullende dekking of twijfel je nog? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze. Ook kun je hier meer zien over aanvullende verzekeringen. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Welke aanvullende dekkingen zijn er? © Allianz Direct
Vrouw thuis met laptop

Wil je hoge juridische kosten voorkomen?

Helaas kom je er niet altijd uit met een andere automobilist of met de merkdealer van je auto. Kies net als 68% van onze klanten voor onze rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking sta je sterk in een juridisch conflict.

Was dit artikel nuttig?