Stelletje op straat

Ik heb mijn auto verkocht, hoe geef ik dit door?

Als je je auto verkoopt wil je niet dat je verzekering doorloopt. Lees hoe je dit zo snel mogelijk aan ons doorgeeft.

Je hebt al een nieuwe auto

Gefeliciteerd! Voor de nieuwe auto kun je een nieuwe verzekering aanvragen. Log hiervoor in Mijn Account  en scroll naar beneden. Klik op het plusje voor Heb je nog een andere auto? en verzeker je nieuwe auto.

Over je schadevrije jaren:

  • Heb je de oude auto al verkocht of doe je dit binnenkort, neem dan de schadevrije jaren over van je lopende verzekering.
  • Verkoop je de oude auto niet en heb je geen andere schadevrije jaren? Dan start je voor de nieuwe verzekering met 0 schadevrije jaren.

Wanneer de oude auto van jouw naam af is geschreven, kun je de verzekering opzeggen bij Mijn verzekeringen in Mijn Account. Niet vergeten, anders blijft de verzekering onnodig doorlopen.

Je hebt nog geen nieuwe auto

Dan kun je je autoverzekering het beste pauzeren. Zo blijft de verzekering bestaan, maar hoef je geen premie te betalen. Ook bouw je nog steeds schadevrije jaren op en kun je je verzekering ook weer makkelijk activeren als je een nieuwe auto koopt. Doe dit pas op het moment dat de auto van jouw naam af is geschreven. Tot die tijd ben jij verplicht de auto te verzekeren. Het voordeel van een pauze is dat je tijdens de pauze niets hoeft te betalen, maar je wel schadevrije jaren blijft opbouwen. Ook hoef je straks voor je nieuwe auto niet opnieuw een machtiging af te geven om de premie van je rekening af te schrijven.

Log in, scroll naar beneden en ga naar Mijn verzekeringen. Kies de verzekering die je aan wilt passen. Vouw het overzicht uit door op Meer details te klikken. Kies voor Pauzeren

Na een paar maanden verloopt je schorsing en wordt je verzekering automatisch stopgezet. Wil je je verzekering meteen beëindigen? Dit kan ook in Mijn Account.

Heb je nog een Allsecur verzekering?

Dan kun je deze pauzeren via Mijn Account. Doe dat pas als de auto bij de RDW van jouw naam af is geschreven. Tot die tijd ben jij verplicht de auto te verzekeren. Je verzekering pauzeert voor max. 3 maanden. Wil je je verzekering langer pauzeren? Je krijgt één keer de mogelijkheid om de pauze met 3 maanden te verlengen.

Log in via deze link. Op de hoofdpagina zie je een drop down menu met de vraag Wat wil je doen?. Kies hier voor: polis tijdelijk stopzetten. Vul de datum in en per wanneer je de verzekering wil pauzeren. Klik akkoord stopzetten, en je verzekering wordt gepauzeerd op de door jou gekozen datum. 

Heb je je auto al eerder verkocht of heb je een Allianz Direct verzekering van vóór 10 oktober?

Stuur ons dan een bericht via de chat, rechtsonderin je scherm.  We zitten doordeweeks voor je klaar tussen 8.30 uur en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Was dit artikel nuttig?