Stelletje met tablet

Polisdocumenten

Waar staan de polisvoorwaarden en wanneer heb ik een groene kaart nodig? Lees hier de veelgestelde vragen over je polisdocumenten.

Polisdocumenten

Belangrijke informatie over je verzekering

 • Wat is een groene kaart en hoe werkt ie?

  Deze vraag krijgen we vaker. In deze korte video geven we je het antwoord.

 • In welke landen heb ik een groene kaart nodig en hoe kom ik hieraan?

  Vanaf 1 juli is de groene kaart niet meer verplicht, maar mag je met een internationaal verzekeringsbewijs naar alle landen die op het verzekeringsbewijs vermeld staan. Hierop staat dezelfde informatie als op de groene kaart, alleen is het verzekeringsbewijs wit.

  Allsecur-klanten hebben al een wit, internationaal verzekeringsbewijs. Allianz Direct-klanten krijgen dit ook na een wijziging in de verzekering. Tot die tijd vind je de groene kaart in Mijn Account.

  In Nederland is het voldoende om je verzekeringsbewijs op je telefoon te laten zien. Ga je de grens over? Dan moet je verzekeringsbewijs aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Print het verzekeringsbewijs tweezijdig en op wit papier. Is je kaart nog groen? Dan is het heel belangrijk dat je deze in kleur print. Hij moet namelijk echt groen zijn (en niet grijs). Anders is 'ie helaas niet geldig.
  • Print het verzekeringsbewijs of de groene kaart recht en duidelijk leesbaar. Komt hij scheef of onduidelijk uit de printer? Neem dan geen risico en print 'm opnieuw.

  Heb je een Allsecur verzekering of een Allianz Direct verzekering van vóór 10 oktober 2019?

  Dan heb je in plaats van een groene kaart een wit verzekeringsbewijs. Je vindt deze in de mail met je polisdocumenten. Als Allsecur-klant vind je 'm in je Allsecur-account. Op het verzekeringsbewijs staat dezelfde informatie als op de groene kaart. Vanaf 1 juli 2020 is het toegestaan om met deze witte variant de grens over te gaan naar de landen die erop vermeld staan. Let bij het printen wel op de voorwaarden hierboven.

 • Waar vind ik de polisvoorwaarden?

  De polisvoorwaarden vind je op onze downloadspagina. Kijk op jouw polisblad in Mijn Account voor de juiste versie. 

  Heb je nog een Allsecur verzekering of heb je een woonverzekering?
  Dan kun je hier inloggen om je polisblad te bekijken.

  Heb je een Allianz Direct verzekering van vóór 10 oktober 2019?
  Dan heb je nog geen Mijn Account en heb je je polisblad via e-mail gekregen. Kun je deze niet meer terugvinden? Stuur ons dan een chatbericht.

 • Waarom krijg ik de groene kaart digitaal?

  Een digitale groene kaart of verzekeringsbewijs heeft veel voordelen:

  • Altijd bij de hand, 24/7 op te zoeken in Mijn Account
  • Net zo geldig als de geprinte versie (let op: enkele landen uitgezonderd)
  • Goed voor het milieu; hij hoeft alleen maar geprint te worden voor specifieke landen
  • Kostenbesparing: hierdoor blijven de premies scherp

  Heb je een Allsecur verzekering of is je Allianz Direct verzekering laatst gewijzigd?
  Dan heb je in plaats van een groene kaart een wit verzekeringsbewijs. Hierop staat dezelfde informatie als op de groene kaart, alleen is het verzekeringsbewijs wit. Vanaf 1 juli 2020 is het toegestaan om met deze witte variant de grens over te gaan naar de landen die erop vermeld staan.

  Heb je een Allianz verzekering van vóór 10 oktober 2019?
  Dan vind je het verzekeringsbewijs in de mail bij je polisdocumenten. Om het verzekeringsbewijs opnieuw per mail te krijgen, stuur je ons een bericht via de chat. Die vind je tijdens openingstijden rechts onderin je scherm.

 • Er staat nog Allsecur op mijn groene kaart. Wat nu?

  Geen probleem, je kan deze gewoon blijven gebruiken. Als je al overgestapt bent op Allianz Direct kun je ook gebruik maken van de digitale groene kaart of het witte verzekeringsbewijs in Mijn Account.

 • Heb ik een Internationaal Verzekeringsbewijs (groene kaart) nodig voor mijn caravan?

  In Nederland is het voldoende om je verzekeringsbewijs op telefoon te laten zien. In Polen, Duitsland, Kroatië en Spanje is voor je caravan een aparte verzekeringsbewijs verplicht.

  Je vindt de groene kaart voor je caravan in Mijn Account. Of als je verzekering laatst gewijzigd is, een wit verzekeringsbewijs. Let bij het printen van je witte of groene kaart op de volgende dingen:

  • Print het verzekeringsbewijs tweezijdig en op wit papier. Is je kaart nog groen? Dan is het heel belangrijk dat je deze in kleur print. Hij moet namelijk echt groen zijn (en niet grijs). Anders is 'ie helaas niet geldig.
  • Print het verzekeringsbewijs of de groene kaart recht en duidelijk leesbaar. Komt hij scheef of onduidelijk uit de printer? Neem dan geen risico en print 'm opnieuw.

  Heb je een Allsecur verzekering of een Allianz Direct verzekering van vóór 10 oktober 2019?
  Dan heb je in plaats van een groene kaart een wit verzekeringsbewijs. Je vindt deze in de mail met je polisdocumenten. Als Allsecur-klant vind je 'm in je Allsecur-account. Op het verzekeringsbewijs staat dezelfde informatie als op de groene kaart. Vanaf 1 juli 2020 is het toegestaan om met deze witte variant de grens over te gaan naar de landen die erop vermeld staan. Let bij het printen wel op de voorwaarden hierboven.

  Is je caravan nog niet aan je verzekering toegevoegd?
  Stuur ons tijdens onze openingstijden een bericht via de chat, rechtsonderin je scherm. Geef hierbij gelijk de volgende gegevens van de caravan door: kenteken (als de caravan zwaarder is dan 750 kg), merk en type caravan.

Staat jouw antwoord er niet tussen?

Het is tijd om aan de bel te trekken! Graag helpen we je verder. Start rechts onderin op deze pagina een live chat of ontdek alle contactmogelijkheden.

Naar contactmogelijkheden
Vrouw thuis