Koppel achter een laptop

Hoe verlaag ik mijn premie?

Vind je je autoverzekeringspremie te hoog? Er zijn allerlei manieren om je premie te verlagen.

Is je auto verouderd? Pas je dekking aan!

Je auto wordt ieder jaar minder waard. Op een gegeven moment past je autoverzekering dus niet meer bij de leeftijd van je auto. Dan is de premie die je betaalt niet meer in verhouding met wat je uitgekeerd krijgt bij schade. En dat is zonde van je geld! Overweeg je dekking aan te passen als je:

  1. All Risk verzekerd bent en je auto 6 jaar wordt. Overweeg dan je dekking aan te passen naar Beperkt Casco.
  2. Beperkt Casco verzekerd bent en je auto 10 jaar wordt. Overweeg dan je dekking aan te passen naar WA.

Wanneer is het niet handig om je dekking aan te passen?
In sommige gevallen is het ondanks de leeftijd van je auto, niet handig om je dekking aan te passen:

  • All Risk blijft handig als de vervangingswaarde van je auto hoog is.
  • Beperkt Casco blijft handig als je verzekerd wil zijn voor storm, ruitschade, diefstal en inbraak.
  • Een uitgebreidere verzekering is handig als je niet genoeg spaargeld achter de hand hebt voor schade of vervanging. Het is ook handig als je de lening op je auto nog niet hebt afbetaald of als je erg afhankelijk bent van je auto, bijvoorbeeld voor werk.
  • Een uitgebreide verzekering geeft je een zorgeloos gevoel. Als je dit prettig vind is dat het geld zeker waard. In plaats daarvan kun je je dus ook voor juist meer risico verzekeren met aanvullende dekkingen.

Extra tip: hoe ouder je auto, hoe groter de kans op problemen. Misschien is onze Pechhulp verzekering dan wel iets voor jou.  Hiermee ben je verzekerd voor pech in heel Europa.

Betaal een geclaimde schade terug

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je een schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting op je premie. Claim je een schade met terugval in schadevrije jaren, dan val je er meteen 5 tegelijk terug. Dit is door alle autoverzekeraars in Nederland zo afgesproken.

Als je ooit een (kleine) schade hebt geclaimd waardoor je terugviel in schadevrije jaren, kun je ervoor kiezen om deze terug te betalen aan ons. Dit kan bij ons tot 24 maanden na het uitbetalen van de schade. Wij geven jou dan je schadevrije jaren en korting op je premie terug. Benieuwd wat handig is in jouw situatie? Neem dan contact met ons op en houd je schadegegevens en -bedragen bij de hand.

Verhoog het eigen risico van je All Risk verzekering

Ben je All Risk bij ons verzekerd? Dan heb je een standaard eigen risico van €0. Veel mensen vinden dat fijn, maar je kan er ook voor kiezen om dit bedrag te verhogen. Een hoger eigen risico, betekent een lagere premie.

Betaal je premie per jaar

Als je ervoor kiest om je premie per jaar te betalen, krijg je 3% korting op het totale bedrag! Ook ben je er dan de rest van het jaar gelijk van af.

Pas je verzekering aan in Mijn Account

Wil je je dekking verlagen, aanvullende dekkingen afsluiten of iets anders in je verzekering aanpassen? Dit kan 24/7 via Mijn Account. Log in met je e-mailadres en je krijgt een inlogcode per e-mail of SMS van ons en kies vervolgens voor Dekking wijzigen. Als je premie verandert krijg je een nieuw polisblad en verrekenen we het verschil.

Premie Alert: nooit meer te veel betalen

Niemand wil te veel betalen voor een autoverzekering. Als je je bij ons verzekert, krijg je daarom een gratis Premie Alert. Hiermee brengen we je op de hoogte als je kunt besparen.

Lees meer over Premie Alert
Vrouw ruikt buiten aan kruiden

Was dit artikel nuttig?