Groene kaart

Met de groene kaart laat je zien dat je auto verzekerd is. Heb je vragen over jouw groene kaart? Check hieronder meer veelgestelde vragen. Je kunt jouw groene kaart direct downloaden in Mijn Account.

Groene kaart
De groene kaart is niet per se groen

Per 1 juli 2020 hoeft de groene kaart niet per se meer groen te zijn. Ook noemen we het officieel het Internationaal verzekeringsbewijs. Je kunt ook gebruik maken van een digitale (groene) kaart. 

Heb je vragen over de groene kaart?

We helpen je graag verder. 

 • In welke landen heb ik een groene kaart nodig en hoe kom ik hieraan?

  Vanaf 1 juli is de groene kaart niet meer verplicht, maar mag je met een internationaal verzekeringsbewijs naar alle landen die op het verzekeringsbewijs vermeld staan. Hierop staat dezelfde informatie als op de groene kaart, alleen is het verzekeringsbewijs wit.

  Je krijgt een wit internationaal verzekeringsbewijs van ons. Is 'ie nog groen? Dan krijg je dit ook na een wijziging in de verzekering. Tot die tijd vind je de groene kaart in Mijn Account.

  In Nederland is het voldoende om je verzekeringsbewijs op je telefoon te laten zien. Ga je de grens over? Dan moet je verzekeringsbewijs aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Print het verzekeringsbewijs tweezijdig en op wit papier. Is je kaart nog groen? Dan is het heel belangrijk dat je deze in kleur print. Hij moet namelijk echt groen zijn (en niet grijs). Anders is 'ie helaas niet geldig.
  • Print het verzekeringsbewijs of de groene kaart recht en duidelijk leesbaar. Komt hij scheef of onduidelijk uit de printer? Neem dan geen risico en print 'm opnieuw.

   

 • Waarom krijg ik de groene kaart digitaal?

  Een digitale groene kaart of verzekeringsbewijs heeft veel voordelen:

  • Altijd bij de hand, 24/7 op te zoeken in Mijn Account
  • Net zo geldig als de geprinte versie (let op: enkele landen uitgezonderd)
  • Goed voor het milieu; hij hoeft alleen maar geprint te worden voor specifieke landen
  • Kostenbesparing: hierdoor blijven de premies scherp
 • Heb ik een Internationaal Verzekeringsbewijs (groene kaart) nodig voor mijn caravan?

  In Nederland is het voldoende om je verzekeringsbewijs op telefoon te laten zien. In Polen, Duitsland, Kroatië en Spanje is voor je caravan een aparte verzekeringsbewijs verplicht.

  Je vindt de groene kaart voor je caravan in Mijn Account. Of als je verzekering laatst gewijzigd is, een wit verzekeringsbewijs. Let bij het printen van je witte of groene kaart op de volgende dingen:

  • Print het verzekeringsbewijs tweezijdig en op wit papier. Is je kaart nog groen? Dan is het heel belangrijk dat je deze in kleur print. Hij moet namelijk echt groen zijn (en niet grijs). Anders is 'ie helaas niet geldig.
  • Print het verzekeringsbewijs of de groene kaart recht en duidelijk leesbaar. Komt hij scheef of onduidelijk uit de printer? Neem dan geen risico en print 'm opnieuw.

  Is je caravan nog niet aan je verzekering toegevoegd?
  Stuur ons tijdens onze openingstijden een bericht via de chat, rechtsonderin je scherm. Geef hierbij gelijk de volgende gegevens van de caravan door: kenteken (als de caravan zwaarder is dan 750 kg), merk en type caravan.

 • Wat is mijn groene kaartnummer?

  Het groene kaartnummer vind je op de groene kaart, ook wel Internationaal Verzekeringsbewijs. Het nummer staat bij 4. Landcode/Code verzekeraar/nummer. Dit nummer bestaat uit jouw polisnummer, de code van Allianz Direct en de code van het land waarin je woont.

 • Hoe kom ik aan een groene kaart in de auto?

  Heb je een geprinte groene kaart nodig? Je vindt deze in Mijn Account. Print hem in kleur en ga onbezorgd op weg!

  Heb je nog een Allsecur verzekering? 
  Log dan hier in en vraag je groene kaart aan. Je krijgt deze binnen 4 werkdagen in je brievenbus.

  Heb je een Allianz Direct verzekering van vóór 10 oktober 2019?
  Dan heb je nog geen Mijn Account. Stuur ons dan een bericht via de chat, rechtsonderin je scherm. Dan sturen wij er een per post naar je toe.

 • Ik heb geen groene kaart ontvangen, wat nu?

  Je ontvangt de groene kaart bij de bevestigingsmail na het afsluiten van jouw autoverzekering. Heb je de groene kaart niet ontvangen, of kun je 'm niet meer vinden? Geen zorgen, je kunt de groene kaart ten alle tijden makkelijk downloaden via Mijn Account.

Vrouw thuis aan het relaxen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder! Via de chat krijg je het snelst antwoord op al jouw vragen.

Was dit artikel nuttig?