Autoverzekering afgewezen

Is je autoverzekering geweigerd? Dit kan aan aantal zaken liggen. Lees hier meer over een geweigerde autoverzekering.

Gezin in auto

Aanvraag autoverzekering afgewezen, wat nu?

Word je geweigerd voor een autoverzekering? Dan is dat waarschijnlijk even schrikken. Zonder autoverzekering kun je jouw auto niet gebruiken. Wil je de weg op? Dan heb je toch echt een autoverzekering nodig. Allianz Direct vertelt je waarom je autoverzekering geweigerd kan worden en wat je kunt doen als je wordt geweigerd bij het afsluiten van een autoverzekering.

Wanneer wordt een autoverzekering geweigerd?

Om te weten wat je kunt doen als je wordt geweigerd voor een autoverzekering, is het handig om te weten waarom een autoverzekering geweigerd kan worden. Wordt jouw autoverzekering geweigerd? Dan kan dat meerdere redenen hebben, waaronder:

  • De leeftijd van de bestuurder;
  • De leeftijd of waarde van de auto;
  • Veel schadeclaims in het verleden.

In deze korte video leggen we je er meer over uit. Is je autoverzekering geweigerd door een verzekeraar? Dan moet hier altijd een schriftelijke toelichting voor worden gegeven. Dankzij de toelichting weet je waarom jouw autoverzekering wordt geweigerd. Met deze informatie kun je eventueel op zoek naar een verzekeraar die je wel als klant kan accepteren. Met de reden voor afwijzing kun je bijvoorbeeld op zoek naar een verzekeraar met andere polisvoorwaarden of kiezen voor een andere dekking.

Aanvraag autoverzekering geweigerd: Roy Data en Centraal Informatie Systeem

Word je geweigerd bij het afsluiten van een autoverzekering? Dan heeft dit meestal te maken met Roy Data of het Centraal Informatie Systeem (CIS). Deze databases zijn een waardevolle informatiebron voor verzekeraars en zijn vaak de reden waarom een aanvraag autoverzekering wordt geweigerd.

Roy Data is een database met alles over schadevrije jaren van autobezitters. Hierin kan een verzekeraar zien of je in het verleden veel schade hebt geclaimd. Het CIS bevat informatie over jou als klant van verzekeraars. Zo kan een verzekeraar in deze database zien of je in het verleden de premie van jouw autoverzekering op tijd betaalde. Veel schade of betalingsachterstanden kunnen redenen zijn waarom een autoverzekering wordt geweigerd. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, wordt gevraagd of er in het verleden een autoverzekering is geweigerd. Vul dit altijd eerlijk in, zodat jouw aanvraag niet wordt opgenomen als fraude. Ben je het niet eens met de afwijzing of heb je nog andere vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via de chat. We helpen je graag verder.

Vrouw thuis aan het relaxen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder! Via de chat krijg je het snelst antwoord op al jouw vragen.

Was dit artikel nuttig?