Eigen risico

Het eigen risico bij je woonverzekering: hoe werkt het en wat is het? Check hieronder meer veelgestelde vragen.

Eigen risico woonverzekering

Vragen over het eigen risico bij de woonverzekering?

We helpen je graag verder.

 • Wat is het eigen risico?

  Het eigen risico is een bedrag dat je kiest in ruil voor korting op je premie. Als je onverhoopt schade hebt, betaal je dit gekozen deel eerst zelf voor de reparatie. Zijn de kosten voor reparatie hoger? Dan betaalt de verzekeraar de rest. Bij Allianz Direct kies je voor een eigen risico van €0, €250, €500 of €1.000.

  In ruil voor een hoger eigen risico krijg je dus korting op je premie, maar moet je wel eerst zelf het eigen risico betalen in geval van schade.

 • Wanneer kies ik voor een eigen risico?

  Je kiest het eigen risico wanneer je jouw woonverzekering afsluit. Het eigen risico is een bedrag dat je kiest in ruil voor korting op je premie. Als je schade hebt, betaal je dit gekozen deel eerst zelf voor de reparatie. Zijn de kosten voor reparatie hoger? Dan betaalt de verzekeraar de rest. Bij Allianz Direct kies je voor een eigen risico van €0, €250, €500 of €1.000.

  Twijfel je over jouw eigen risico of wil je hier hulp bij? Stuur ons een chatbericht, dan helpen wij je zo snel mogelijk verder. 

 • Heb ik een verplicht eigen risico bij stormschade?

  Jouw eigen risico hangt af van of jij vrijwillig voor een eigen risico hebt gekozen. Als je een eigen risico hebt gekozen, geldt dat in het geval van schade en dus ook bij stormschade. Een eigen risico is bij ons niet verplicht. Heb je voor €0 eigen risico gekozen? Dan betaal je geen eigen risico bij stormschade.

 • Heb ik een verplicht eigen risico bij hagelschade?

  Nee, je hebt geen verplicht eigen risico, dus ook niet bij hagelschade. Als je voor een vrijwillig eigen risico gekozen hebt dan geldt dat uiteraard wel.

Vrouw thuis aan het relaxen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

We helpen je graag verder! Via de chat krijg je het snelst antwoord op al jouw vragen.

Was dit artikel nuttig?