Laats bijgewerkt: 4 juli 2023

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Bij Allianz Direct geniet je van:

 • 24/7 SOS hulpverlening

 • Bagage meeverzekerd

 • Keuze uit 60 of 90 dagen reizen

 • Europa of Wereldwijd incl. USA en Canada

Met een doorlopende reisverzekering kun je onbezorgd genieten van elke reis en ben je het hele jaar door verzekerd tijdens al je vakanties. Regel je doorlopende reisverzekering bij Allianz Direct.

Auto bij strand met gezin

Doorlopende reisverzekering: onbezorgd genieten van elke reis

Wil je zonder zorgen op vakantie kunnen gaan, of het nu gaat om een romantisch weekendje weg met je partner of een avontuurlijke reis met het hele gezin? Met een doorlopende reisverzekering van Allianz Direct ben je het hele jaar door goed verzekerd. Hiermee geniet je op elk moment van een zorgeloze reis. Lees er hieronder meer over, of bereken nu meteen je premie voor een doorlopende reisverzekering.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering waarbij de dekking het hele jaar geldt. Je sluit een doorlopende reisverzekering dus af voor het hele jaar en alle vakanties die je in dat jaar plant, in plaats van dat je een reisverzekering per vakantie afsluit. Dat laatste kan ook met de kortlopende reisverzekering, maar als je langer dan twee weken per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak een voordeligere keuze.

Wat dekt een doorlopende Reisverzekering?

Bij Allianz Direct kun je kiezen uit drie verschillende doorlopende reisverzekeringen: Basic, Comofrt en Premium.

 • Basic

  De basis reisverzekering.

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage tot €1.000

  • 60 dagen reizen

 • Comfort

  Comfortabel op reis met de Comfort reisverzekering.

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage tot €2.000

  • 90 dagen reizen

  • Standaard €0 eigen risico

 • Premium

  Zonder zorgen op reis.

  • 24/7 SOS hulpverlening

  • Bagage tot €3.000

  • 90 dagen reizen

  • Standaard €0 eigen risico

  • Annuleringsverzekering inbegrepen

Maak je doorlopende reisverzekering compleet

Zoals je hierboven ziet is je bagagedekking bij alle reisverzekeringen inbegrepen. Wel is er een verschil in de maximale vergoeding van je bagage per dekking. Indien je bagage bijvoorbeeld kwijt raakt, krijg je een andere maximale vergoeding bij de Basic optie dan bij een Premium reisverzekering. Naast de dekking kun je jouw reisverzekering nog verder afstemmen op je reisplannen. Dit doe je met de aanvullende dekkingen. Zo ben je er zeker van dat je bent verzekerd zoals jij dat wilt. Dit zijn onze aanvullende dekkingen in een notendop:

 • Annuleringsverzekering

Hiermee zijn extra kosten gedekt die komen kijken bij het annuleren, onderbreken of uitstellen van je reis. Bij de Comfort dekking kun je voor de annuleringsverzekering kiezen, bij de Premium dekking is deze standaard inbegrepen. Kies je voor een Basic Reisverzekering? Dan is de annuleringsverzekering geen optie om toe te voegen. Goed om te weten: onder onze annuleringsverzekering is jouw gezin ook meeverzekerd. Het is dus geen individuele of groepsannuleringsverzekering, maar wel een perfecte annuleringsverzekering voor jou en je gezin.

 • Wintersporten en Risicosporten

Hiermee ben je verzekerd tijdens het beoefenen van (winter)sporten. Gehuurde sportuitrusting en het missen van activiteiten is daarnaast ook verzekerd. Ideaal, als je een actieve of sportieve trip gaat maken. Je kunt de aanvullende dekking Wintersporten en Risicosporten alleen combineren met een Comfort of Premium reisverzekering.

 • Medische Kosten

In Nederland hebben we allemaal een zorgverzekering, maar die dekt lang niet altijd medische kosten die je in het buitenland moet maken. Met de dekking Medische Kosten ben je verzekerd voor spoedeisende medische kosten die je zorgverzekering niet vergoedt. Je kunt bij elke reisverzekering kiezen voor de aanvullende dekking Medische Kosten.

Europa of werelddekking doorlopende reisverzekering

Bij je reisverzekering kun je aangeven of je alleen in Europa dekking wil, of liever voor een wereldwijde dekking gaat. Voor een werelddekking betaal je ten opzichte van de Europa dekking iets meer, maar als je geen werelddekking hebt ben je buiten Europa niet verzekerd. Met de Europadekking ben je verzekerd in de Europese landen inclusief de Azoren, Madeira, de Canarische Eilanden en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
Bij een doorlopende reisverzekering is het dus zeker slim om goed te bedenken of je in het komende jaar van plan bent buiten Europa te reizen. Is het antwoord “Ja!”? Kies dan een werelddekking, zodat je overal goed verzekerd kunt rondreizen. Blijf jij lekker in Europa? Dan is de Europa dekking voor jou voldoende.

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van diverse voordelen. Je kunt de verzekering op elk gewenst moment afsluiten en eenvoudig aanvullende dekkingen toevoegen, zoals een annuleringsverzekering of een verzekering voor medische kosten. Bovendien is een doorlopende reisverzekering in de meeste gevallen voordeliger dan een kortlopende reisverzekering, vooral als je regelmatig of langdurig op reis gaat. Je zit ook niet vast aan een langdurig contract; na slechts één jaar kun je de doorlopende reisverzekering dagelijks stopzetten indien nodig.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Met scherpe premies en een snelle schadeafhandeling hebben wij al duizenden tevreden klanten geholpen. Kies nu direct de doorlopende reisverzekering die bij je past en ga zorgeloos op reis om de wereld te ontdekken!

Familie loopt buiten met kind

Reisverzekering nodig?

Met de Reisverzekering van Allianz Direct profiteer je van SOS hulpverlening, vergoeding voor verloren en vertraagde bagage. Kies uit Basic, Comfort of Premium en ontdek de wereld op jouw manier!

Was dit artikel nuttig?