Kosten aansprakelijkheids­verzekering

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 27/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Waar heb je een aansprakelijkheidsverzekering voor nodig? En wat zijn de kosten? Je leest het hieronder

Aansprakelijkheidsverzekering kosten

Is een Aansprakelijkheidsverzekering nodig? En wat zijn de Aansprakelijkheidsverzekering kosten? Alhoewel een Aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, is het onmisbaar in je dagelijkse leven. Je doet het niet expres, maar wanneer je per ongeluk schade bij een ander maakt en die ander jou aansprakelijk stelt, wil je hier goed voor verzekerd zijn. Wel zo fijn, want anders lopen de kosten hoog op. Met een Aansprakelijkheidsverzekering ben je hier goed voor verzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering kosten

De kosten van je Aansprakelijkheidsverzekering zijn samengevat in de premie die je betaald voor je verzekering. De hoogte van je premie – de kosten van je Aansprakelijkheidsverzekering - hangt af van een aantal zaken met betrekking tot jouw situatie. Zo heeft de plaats waar je woont en je gezinssituatie invloed op je premie. De kans op per ongeluk gemaakte schade is namelijk groter wanneer je kinderen hebt, ook al doen zij het natuurlijk ook niet expres. Ben je alleenstaand? Dan is je premie waarschijnlijk lager, omdat er minder risico is voor je verzekeraar.

Ten slotte heeft de hoogte van het verzekerde bedrag invloed op jouw premie. Vaak krijg je de keuze uit twee of drie bedragen om je voor te verzekeren. Hierbij geldt: hoe hoger het verzekerde bedrag, des te hoger je premie is.

Aansprakelijkheidsverzekering: wat heb je eraan?

Stel je voor dat je bij een vriend langsgaat in zijn nieuwe huis. Gezellig. Totdat je per ongeluk een glas rode wijn omgooit over het nieuwe vloerkleed waar hij net nog zo trots over vertelde. Of je kind tikt per ongeluk die nieuwe vaas omver. Om dan toch vrienden te blijven, is het verstandig om een Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarmee ben je namelijk verzekerd voor schade die je per ongeluk bij een ander maakt – en vergoedt je verzekeraar de gemaakte schade. Even goede vrienden. 

Dat een Aansprakelijkheidsverzekering handig is, is overduidelijk. Maar ben je wettelijk verplicht om deze verzekering af te sluiten? Lees verder op onze pagina 'Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?' voor een uitgebreid antwoord op deze vraag. 

De Aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct

Met onze Aansprakelijkheidsverzekering ben je goed verzekerd, standaard met €0 Eigen Risico. Naast jezelf zijn ook jouw gezin, huisgenoten én huisdieren meeverzekerd. Je bent verzekerd tot €2.500.000,-. Dus je bent goed verzekerd, als je letsel bij iemand veroorzaakt. Voor sommige zaken hebben we een ander maximum. Ga je bijvoorbeeld een vriend helpen verhuizen, of verleen je een andere vriendendienst? Dan ben je verzekerd tot €15.000,-. Ook ben je verzekerd voor per ongeluk gemaakte schade aan geleende spullen. Een goede Aansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar, wij helpen je er graag bij. Bereken jouw premie online en sluit direct je verzekering af.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Waarom is een aansprakelijkheidsverzekering belangrijk? © Allianz Direct
Man thuis op laptop werken

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het zal je maar gebeuren: het stormt en je dakpannen beschadigen het huis van je buren. Met onze Aansprakelijkheidsverzekering nemen wij je zorgen weg en ben je goed verzekerd: even goede vrienden.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.