Verzekeringen huurhuis

 • €0 Eigen risico bij alle dekkingen

 • Hulp bij schadereparatie

 • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

Heb jij een huurhuis? Overweeg dan een woonverzekering van Allianz Direct:

Man speelt gitaar

Als huurder hoef je niet álle verzekeringen af te sluiten aangezien het huis waarin je woont niet jouw eigendom is. Het is wel heel verstandig om een aantal woonverzekeringen af te sluiten. Meer weten over woonverzekeringen? Bekijk ook deze korte video

Soorten verzekeringen huurhuis

Er bestaan verschillende woonverzekeringen, geschikt voor zowel huiseigenaren als huurders. Dit zijn ze:

Verzekering huurwoning

Als je een eigen koophuis hebt, is het verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de kosten wanneer er bijvoorbeeld schade door brand of water ontstaat. Voor een huurwoning hoef je deze verzekering niet af te sluiten; je huisbaas regelt en betaalt deze verzekering.

Verplichte verzekering huurwoning

Terwijl je geen opstalverzekering af hoeft te sluiten, zijn er wel andere verzekeringen die verstandig zijn om af te sluiten als huurder. Het is misschien geen verplichting verzekeringen voor een huurhuis af te sluiten, maar het kan financieel wel nodig zijn. Als er brand ontstaat in je huurwoning, is het wel zo handig als je spullen vergoed worden. Ook fijn als je je bedenkt dat in zo'n situatie je nieuwe woonruimte ook gewoon gergeld en betaalt wordt. 

Welke verzekeringen heb ik nodig voor een huurhuis?

Nogmaals: een woonverzekering is niet verplicht als je in een huurhuis woont. De woonverzekeringen die verstandig zijn om af te sluiten als huurder zijn de inboedel- en de aansprakelijkheidsverzekering.

Huurwoning verzekeringen: de inboedelverzekering

Als je een inboedelverzekering afsluit, zijn alle spullen in je huis die je zomaar kunt meenemen, verzekerd. Alles wat niet vastzit dus. Denk daarbij aan je meubels, technische apparatuur zoals je televisie en laptop, maar ook je gordijnen en sieraden. Wanneer keert je inboedelverzekering uit? Onder de dekking van een inboedelverzekering valt schade door:

 • Brand
 • Wateroverlast
 • Blikseminslag
 • Ontploffing
 • Inbraak
 • Gewelddadige beroving
 • Storm (minimaal windkracht 7)
 • Schroeien en smelten

Verzekeringen huurhuis: aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de schade die je per ongeluk aan of bij anderen maakt. Denk daarbij aan het per ongeluk omstoten van die dure vaas bij de buren. Maar ook lichamelijk letsel dat je bij een aanrijding op de fiets veroorzaakt valt hieronder. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar kan je behoeden voor hoge kosten bij een ongeluk(je). Deze verzekering is eigenlijk onmisbaar.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Wat is een woonverzekering? © Allianz Direct
Stel op bank op ipad

Maak van je huis een verzekerd thuis

Kies voor een woonverzekering die bij jou past. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis jouw thuis is, ongeacht de situatie.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.