Verzekeringen huurhuis

 • €0 Eigen risico bij alle dekkingen

 • Hulp bij schadereparatie

 • 24/7 bereikbaar voor noodsituaties

 • Meest gekozen woonverzekering op Independer

Heb jij een huurhuis? Overweeg dan een woonverzekering van Allianz Direct:

Man speelt gitaar

Huur je een woning, of ga je binnenkort een woning huren? Dan is het slim om ook je verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Als huurder hoef je niet álle verzekeringen af te sluiten aangezien het huis waarin je woont niet jouw eigendom is. Het is wel heel verstandig om een aantal woonverzekeringen af te sluiten.

Bij een huurwoning is een inboedelverzekering in ieder geval een goede keuze. Je betaalt een kleine premie, maar bij schade die onder je inboedelverzekering valt wordt er veel vergoed. Hiermee zijn namelijk de losse spullen in je woning verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand, lekkage en diefstal. Een ondergelopen vloer of een gestolen laptop; dit soort situaties zijn natuurlijk enorm vervelend. Met een goede inboedelverzekering huurhuis helpen wij je bij schade en kun je rekenen op een goede dekking. Je berekent makkelijk en snel jouw premie voor je Inboedelverzekering. Meer weten over de verzekeringen voor een huurhuis? Lees dan snel verder!

Soorten verzekeringen huurhuis

Er bestaan verschillende woonverzekeringen, geschikt voor zowel huiseigenaren als huurders. Dit zijn ze:

Verplichte verzekering huurwoning

Terwijl je geen opstalverzekering af hoeft te sluiten, zijn er wel andere verzekeringen die verstandig zijn om af te sluiten als huurder. Het is misschien geen verplichting verzekeringen voor een huurhuis af te sluiten, maar het kan financieel wel nodig zijn. Als er brand ontstaat in je huurwoning, is het wel zo handig als je spullen vergoed worden. Ook fijn als je je bedenkt dat in zo'n situatie je nieuwe woonruimte ook gewoon geregeld en betaald wordt. 

Met de Inboedelverzekering zijn je spullen goed verzekerd. De verhuurder is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het afsluiten van een Opstalverzekering, of dit gaat via de VvE. Hiermee is het gebouw ook goed verzekerd. Check dit wel altijd even bij de verhuurder. 

Welke verzekeringen heb ik nodig voor een huurhuis?

Als je in een huurhuis woont, zijn er eigenlijk geen verplichte woonverzekeringen. Wel is het verstandig om als huurder in ieder geval een goede inboedelverzekering af te sluiten om de spullen in je huis te verzekeren. Wil je echt voor zekerheid gaan? Kies dan de Inboedelverzekering met All Risk dekking, hiermee zijn schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt ook gedekt. 

Daarnaast is een aansprakelijkheidsverzekering ook aan te raden, mocht je per ongeluk schade bij een ander veroorzaken. Dit is handig als bewoner van een huurhuis, omdat hiermee ook schade is gedekt die jouw huis veroorzaakt bij een ander. Ook zijn geleende spullen hiermee verzekerd, mocht je die per ongeluk beschadigen.  

Huurwoning verzekeringen: de inboedelverzekering

Als je een inboedelverzekering afsluit, zijn alle spullen in je huis die je zomaar kunt meenemen, verzekerd. Alles wat niet vastzit dus. Denk daarbij aan je meubels, technische apparatuur zoals je televisie en laptop, maar ook je gordijnen en sieraden. Wanneer keert je inboedelverzekering uit? Onder de dekking van een inboedelverzekering valt schade door:

 • Brand
 • Wateroverlast
 • Blikseminslag
 • Ontploffing
 • Inbraak
 • Gewelddadige beroving
 • Storm (minimaal windkracht 7)
 • Schroeien en smelten

Verzekeringen huurhuis: aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de schade die je per ongeluk aan of bij anderen maakt. Denk daarbij aan het per ongeluk omstoten van die dure vaas bij de buren. Maar ook lichamelijk letsel dat je bij een aanrijding op de fiets veroorzaakt valt hieronder. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar kan je behoeden voor hoge kosten bij een ongeluk(je). Deze verzekering is eigenlijk onmisbaar.

Verzekering huurwoning; hoe zit het met de Opstalverzekering?

Als je een eigen koophuis hebt, is het verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de kosten wanneer er bijvoorbeeld schade door brand of water ontstaat. Voor een huurwoning hoef je deze verzekering niet af te sluiten; je huisbaas regelt en betaalt deze verzekering, dit kan eventueel via de Vereniging van Eigenaren geregeld zijn. Check wel altijd even of dit het geval is.

Verzekeringen huurhuis: check je verzekeringen

Of je nu binnenkort in een huurhuis gaat wonen of al een tijdje huurder bent; het is altijd slim om je verzekeringen goed te checken. Bekijk daarom hieronder het overzicht van woonverzekeringen en kies de verzekering die bij jou past. 

Verzekeringen huurhuis

Woon je in een huurhuis? Dan zijn de Inboedel- en Aansprakelijkheidsverzekering ideaal. Check hieronder wat er gedekt is. 

 • Inboedel

  Verzeker alle spullen in je woning

  • €0,- Eigen Risico

  • Verzekerd voor schade door o.a. brand, bliksem, neerslag, storm en lekkage

  • Ook gedekt voor schade door diefstal, inbraak en vandalisme

  • Sleutels gestolen? Vervangende sloten tot €1000,-

  • Audio- en computerapparatuur verzekerd tot €15.000,-

  • Inboedel uitwonend studerend kind gratis meeverzekerd tot €5000,-

 • Aansprakelijkheid

  Verzeker je voor schade die je per ongeluk bij anderen maakt

  • €0,- Eigen Risico

  • Wereldwijde dekking

  • Voor het hele gezin, al je huisgenoten én je huisdieren

  • Ook geleende spullen zijn meeverzekerd tot €15.000,-

  • Schade veroorzaakt tijdens een vriendendienst verzekerd tot €15.000,-

Woonverzekering huurhuis bij Allianz Direct

Regel je huurhuis verzekeringen met een woonverzekering bij Allianz Direct. Bij ons geniet je van een scherpe premie en een uitgebreide dekking. Ook ben je bij Allianz Direct nooit onderverzekerd en kun je rekenen op 24/7 directe hulp en service. Bovendien kies je voor de meest gekozen woonverzekering op Independer, wel zo slim! Bereken direct je premie, kies de dekking die bij jou past en geniet zonder zorgen van jouw huurhuis. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Wat is een woonverzekering? © Allianz Direct
Stel op bank op ipad

Maak van je huis een verzekerd thuis

Kies voor een woonverzekering die bij jou past. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw huis jouw thuis is, ongeacht de situatie.

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Expert Nayla van Nieuwenhuizen

Nayla van Nieuwenhuizen is Product Manager bij Allianz Direct. In haar rol is Nayla een echte product expert met veel inhoudelijke kennis op het gebied van auto- , woon- en reisverzekeringen.