Keuring uitvoeren bij aankoop

Jouw tweedehands auto verzekeren?

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Ben je van plan een tweedehands auto te kopen? Om een miskoop te voorkomen is het soms verstandig om een aankoopkeuring te laten uitvoeren.

Reparatie

Ben je van plan een tweedehands auto te kopen? Om een miskoop te voorkomen is het soms verstandig om eerst een aankoopkeuring uit te laten voeren. Zo weet je zeker dat de auto die je op het oog hebt, geen verborgen gebreken heeft. Wat is dat precies, een aankoopkeuring? En hoe gaat het in zijn werk? Allianz Direct vertelt je graag meer over de aankoopkeuring.

Wat is een aankoopkeuring precies?

Een aankoopkeuring wordt ook wel totaalkeuring of occasionkeuring genoemd. Bij een aankoopkeuring wordt de auto helemaal doorgelicht door een gediplomeerd keurmeester. Na de keuring ontvang je een rapportage over de staat van de auto. Het is vaak ook mogelijk advies te krijgen over de vraagprijs. Een aankoopkeuring kan zowel door de koper als de verkoper worden aangevraagd. De resultaten van de keuring worden op papier gerapporteerd, waardoor je makkelijk kunt inschatten of de koop van je auto een verstandige keuze is.

Wat wordt er gedaan bij een totaalkeuring?

Deze keurmeester loopt de auto compleet door. Hij kijkt onder andere naar de staat van het onderhoud en of er ernstige mankementen zijn. Er wordt gekeken naar de juistheid van de kilometerstand en of de auto in het verleden schade heeft gehad. Ook controleert de keurmeester of een auto geïmporteerd is.

Alle bevindingen vermeldt de keurmeester in een keuringsrapport. Wat er in vermeld staat verschilt per aanbieder. Er staat in ieder geval de leeftijd van de auto in, de kilometerstand, opgevallen gebreken en de algehele indruk. Meestal krijg je ook een mondelinge toelichting op het rapport.

Wat zijn de kosten van een aankoopkeuring?

De prijs van een aankoopkeuring verschilt per aanbieder. Ook per type auto is de prijs anders. Je moet voor een aankoopkeuring rekenen op een prijs van tussen de 150 en de 500 euro. Is hij door de keuring gekomen en ga je een tweedehands auto kopen? Denk er dan ook aan om je autoverzekering te regelen. Bij Allianz Direct zit je goed voor autoverzekeringen met een uitstekende dekking tegen een scherpe prijs.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.