Koppel bij het meer relaxend

Auto niet verzekerd

Is je auto niet verzekerd? Regel dit dan snel! Bij Allianz Direct:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Een auto die onverzekerd is kan voor veel problemen zorgen. Het is daarom belangrijk om een autoverzekering af te sluiten, ook als je niet in de auto rijdt. Zo voorkom je hoge boetes, schadeclaims en problemen met verzekeraars.

Wat als je auto niet verzekerd is?

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Zelfs als je tijdelijk niet in de auto wilt rijden, moet je deze verzekering afsluiten. Een auto die niet verzekerd is kan je hoge boetes en schadeclaims bezorgen, en daarnaast weigeren veel verzekeraars om een auto die niet verzekerd was alsnog te verzekeren. Tot slot ben jij zelf verantwoordelijk voor de schade die je eventueel veroorzaakt met een onverzekerde auto.

Hoe voorkom je problemen met een onverzekerde auto?

Zolang een kenteken op jouw naam staat, ben jij verantwoordelijk voor de autoverzekering. Als je je auto verkoopt, is het dus erg belangrijk om de auto meteen op de naam van de koper te laten zetten. Doe je dit niet en rijdt de koper rond met een auto die niet verzekerd is? Dan ben jij verantwoordelijk voor de schade die mogelijk veroorzaakt wordt. Je moet wel altijd de premie voor je autoverzekering betalen. Doe je dit niet, dan is je auto ook niet verzekerd. Gebruik je je auto (tijdelijk) niet? Dan is het mogelijk om je auto te schorsen. Als je auto geschorst is betaal je geen premie voor je autoverzekering, maar mag je ook de weg niet op.

Hoe verzeker je je auto?

Een auto die niet verzekerd is, is simpelweg geen optie. Verzeker je auto daarom gemakkelijk en snel bij Allianz Direct. Bij Allianz Direct vind je autoverzekeringen voor de beste prijs en tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zo kun je met een gerust hart de weg op en voorkom je hoge boetes en schadeclaims. Rijd dus voorzichtig en goed verzekerd met de autoverzekeringen van Allianz Direct!

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in slechts 2 minuten en sluit direct af.

Bereken je premie
Man met laptop