Koppel bij het meer relaxend

Auto niet verzekerd

Is je auto niet verzekerd? Regel dit dan snel! Bij Allianz Direct:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

Mag je rijden als je auto niet verzekerd is? De meeste autobezitters weten dat het antwoord op deze vraag nee is. Wil je de weg op met jouw auto? Dan heb je een autoverzekering met WA-dekking nodig. Zo voorkom je boetes en kom je ook niet in de problemen wanneer je schade veroorzaakt. Auto niet verzekerd wat nu? Heb jij je autoverzekering niet betaald of is je auto niet verzekerd om een andere reden? Dan moet je hier toch echt naar moeten kijken. Wat ook kan voorkomen, is dat je auto niet APK gekeurd wel verzekerd is. Wij leggen uit wat je in deze situatie kunt doen.

Wat als je auto niet verzekerd is?

Autobezitters in Nederland moeten minimaal een WA-autoverzekering hebben. Zelfs als je een tijdje niet in de auto wilt rijden, heb je een verzekering nodig. Het kan altijd gebeuren dat je de auto opeens nodig hebt. Is je auto niet verzekerd? Dan kun je de weg niet op. Je kunt een flinke boete krijgen voor onverzekerd rijden. Het RDW controleert eens in de zoveel tijd in haar database of auto’s zijn verzekerd en of je geen openstaande verkeersboetes hebt. Dus wanneer krijg je een boete als je auto niet verzekerd is? Dat kan elk moment gebeuren.

Een andere vervelende situatie is wanneer je auto niet apk gekeurd wel verzekerd is. Veroorzaak jij schade met een auto die niet is gekeurd, maar wel is verzekerd? Dan is de kans groot dat de verzekeraar de schade niet betaalt. Wanneer het ongeval niets te maken heeft met mankementen aan de auto, keren sommige verzekeraars wel uit: check dit in de polisvoorwaarden van jouw autoverzekering.

Auto niet kunnen verzekeren

Auto niet verzekerd wat nu? Is je auto niet verzekerd, dan moet je hier zo snel mogelijk verandering in brengen. Is je verzekering stopgezet omdat je de autoverzekering niet betaald hebt? Dan is het vaak lastig een andere verzekering af te sluiten. Is je verzekering afgesloten omdat je niet hebt betaald? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar voor een betalingsregeling.

De autoverzekeringen van Allianz Direct

Je auto niet kunnen verzekeren, is erg vervelend. Is je auto niet verzekerd, dan mag je immers de weg niet op. Wil je jouw maandlasten laag houden? Kies dan voor de autoverzekering van Allianz Direct. Onze autoverzekeringen hebben een scherpe premie en goede polisvoorwaarden. Zo geldt altijd een standaard eigen risico van €0,- en kun je de verzekering dagelijks wijzigen en opzeggen. Checken of je je bij ons wel kunt verzekeren? Bereken dan je premie online.

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in slechts 2 minuten en sluit direct af.

Bereken je premie
Man met laptop