Auto niet verzekerd

Is je auto niet verzekerd? Regel dit dan snel! Regel dit dan binnen 3 minuten bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Koppel bij het meer relaxend

Mag je rijden als je auto niet verzekerd is? De meeste autobezitters weten het antwoord op deze vraag: nee. Wil je de weg op met jouw auto? Dan heb je op z'n minst een autoverzekering met WA-dekking nodig. Zo voorkom je boetes en kom je ook niet in de problemen wanneer je schade veroorzaakt. Heb jij je autoverzekering niet betaald of is je auto niet verzekerd om een andere reden? Dan moet je hier toch echt naar kijken. Wat ook kan, is dat je auto niet APK gekeurd, maar wel verzekerd is. Wij leggen uit wat je in deze situatie kunt doen.

Auto niet verzekerd wat nu?

Er zijn verschillende dekkingen, maar autobezitters in Nederland moeten minimaal een WA-autoverzekering hebben. Zelfs als je een tijdje niet in de auto wilt rijden, heb je een verzekering nodig. Het kan altijd gebeuren dat je de auto opeens nodig hebt. Is je auto niet verzekerd? Dan kun je de weg niet op. Je kunt een flinke boete krijgen voor onverzekerd rijden. Het RDW controleert eens in de zoveel tijd in haar database of auto’s verzekerd zijn en of je geen openstaande verkeersboetes hebt. Dus wanneer krijg je een boete als je auto niet verzekerd is? Dat kan elk moment gebeuren.

Een andere vervelende situatie is wanneer je auto niet APK gekeurd, maar wel verzekerd is. Veroorzaak jij schade met een auto die niet is gekeurd, maar wel is verzekerd? Dan is de kans groot dat de verzekeraar de schade niet betaalt. Wanneer het ongeval niets te maken heeft met mankementen aan de auto, keren sommige verzekeraars wel uit: check dit in de polisvoorwaarden van jouw autoverzekering. Benieuwd naar de voorwaarden van Allianz Direct, bekijk ze op onze downloadpagina

Auto niet kunnen verzekeren

Is je auto niet verzekerd, dan moet je hier zo snel mogelijk verandering in brengen. Is je verzekering stopgezet omdat je de autoverzekering niet betaald hebt? Dan is het vaak lastig een andere verzekering af te sluiten. Neem dan zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar voor een betalingsregeling.

De WA autoverzekering van Allianz Direct: beste van Nederland!

Je auto niet kunnen verzekeren, is erg vervelend. Is je auto niet verzekerd, dan mag je immers de weg niet op. Wil je jouw maandlasten laag houden? Kies dan voor de WA autoverzekering van Allianz Direct. Deze is ook nog eens door De Consumentenbond uitgeroepen tot de beste van Nederland! Onze autoverzekeringen hebben een scherpe premie en goede polisvoorwaarden. Zo geldt altijd een standaard eigen risico van €0,- en kun je de verzekering dagelijks wijzigen en opzeggen. Checken of je je bij ons wel kunt verzekeren? Bereken dan je premie online.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.