4 tips om de auto zomerklaar te maken

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Met de warme temperaturen is het tijd om de auto zomerklaar te maken. Allianz Direct geeft vier handige tips zodat je optimaal van de mooiste autoritten geniet.

Auto met familie bij strand

4 tips om de auto zomerklaar te maken

Zodra het kwik stijgt, is het raadzaam om de auto klaar te maken voor het zomerseizoen. Net als in de winter is het belangrijk om in te spelen op de zomerse temperaturen en de bijbehorende omstandigheden. Je wilt immers vermijden dat je in onveilige verkeerssituaties terechtkomt die door nalatigheid voorkomen hadden kunnen worden. Met deze 4 tips om de auto zomerklaar te maken van Allianz Direct geniet je van een prachtige zomer met je voertuig.

Tip 1: Laat de airconditioning controleren

De eerste tip om de auto zomerklaar te maken, heeft te maken met de airconditioning. Zeker inzittenden met hooikoorts hebben een uitstekende reden om de airco ieder jaar te laten controleren. Moderne airco's beschikken namelijk over een microfilter die het stuifmeel van planten, bomen, gras en onkruid buiten de deur houdt. Zo vermijd je vervelend klachten als een loopneus of tranende ogen. Daarnaast voorkomt het reinigen van de airconditioning de verspreiding van bacteriën en schimmels.

Tip 2: Bevestig zomerbanden onder de wagen

Rijd je nog steeds op winterbanden? Maak dan tijdig een afspraak bij de garage om de zomerbanden onder de auto te laten monteren. Als regel wordt aanbevolen om de winterbanden te verwisselen voor zomerbanden als de buitentemperatuur 7 graden of hoger is. De samenstelling en het profiel van het rubber zorgen er namelijk voor dat je veiliger met deze banden rijdt als de temperaturen hoger zijn. Zo voorkom je ongelukken op de weg.

Tip 3: Controleer de vloeistoffen in de auto

De verschillende vloeistoffen in het voertuig zijn essentieel om de auto goed te laten functioneren. Zo is remvloeistof onmisbaar om naar behoren te kunnen remmen, raakt de motor niet oververhit dankzij koelvloeistof en blijven de ruiten schoon door middel van ruitensproeivloeistof. Motorolie houdt bovendien de draaiende onderdelen in de motor optimaal in beweging. Controleer daarom om de auto zomerklaar te maken dat er voldoende vloeistoffen in de wagen zijn door een blik onder de motorkap te werpen.

Tip 4: Voorzie de auto van een grote zomerschoonmaak

Bij de auto zomerklaar maken, hoort ook een grondige zomerschoonmaak. De buitenkant van de auto maak je schoon met een speciale autoshampoo of dopje allesreiniger. Maak de auto hierbij niet in de zon schoon, aangezien de auto hierdoor te snel opdroogt en er vlekken en strepen ontstaan. De binnenkant van de wagen geef je een stofzuigbeurt om de auto zomerklaar te maken.

Ga goed voorbereid op reis met de juiste autoverzekering

Naast de auto is het verstandig om te controleren of je de juiste autoverzekering hebt. Bij Allianz Direct heb je de keuze uit drie voordelige autoverzekeringen met elk een eigen dekking. Bekijk meteen de voorwaarden of bereken je scherpe premie online.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw aan de telefoon

Ga jij voor een Beperkt Casco dekking?

De Beperkt Casco autoverzekering wordt ook wel WA-plus genoemd en dekt de meest voorkomende schades waar je zelf niets aan kunt doen. Benieuwd naar de voorwaarden?