Autobanden vervangen

Bij al onze verzekeringen:

  • 24/7 directe hulp en service

  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer

Slijtage, beschadigingen of een lekke band? Door de autobanden te vervangen, ga je veilig op pad. Lees bij Allianz Direct over wanneer de banden vervangen.

Koppel in de auto aan het lachen

Autobanden vervangen bij Allianz Direct

Krijg je te maken met een lekke band tijdens een autorit? Met een autoverzekering met Pechhulp van Allianz Direct komt een van onze experts zo snel mogelijk naar je toe om de autoband te vervangen. Wanneer is banden vervangen nog meer noodzakelijk? En wat zijn de nieuwe banden kosten? Allianz Direct zet het voor je op een rij.

Wanneer banden vervangen qua profieldiepte?

De voornaamste reden om de autobanden te vervangen, is vanwege de profieldiepte. Wettelijk moeten de autobanden over een minimale profieldiepte van 1,6 millimeter beschikken, maar het is een aanbeveling om de autobanden te vervangen op het moment dat de profieldiepte minder is dan 2 millimeter. Bij winterbanden is een minimale profieldiepte van 4 millimeter een aanrader. Als een band namelijk over te weinig profieldiepte beschikt, kan deze het regenwater niet snel genoeg afvoeren. Hierdoor heb je onvoldoende grip op de weg, wat leidt tot onveilige situaties.

Beschadigingen om autobanden te vervangen

Niet alleen de profieldiepte maar ook andere beschadigingen kunnen leiden tot de autobanden vervangen. Zo levert het rijden over een stoeprand soms een behoorlijk beschadiging op aan de zijkant van de autobanden. Let daarnaast op scheuren die wijzen op ouderdom, het loslaten van stukjes rubber of gaatjes. Wanneer de banden vervangen worden bij ouderdom zijn ze meestal 10 jaar oud. Het is in ieder geval aan te raden om iedere 5 jaar de banden te laten controleren.

Wat zijn de nieuwe banden kosten?

De nieuwe banden kosten variëren onderling behoorlijk. De oorzaken voor de uiteenlopende nieuwe banden kosten hebben te maken met het soort band, het merk en de maat. Zo zijn nieuwe banden van een topmerk kostbaarder dan een budgetmerk, aangezien ze veel tijd investeren in innovatie. Deze banden zijn dan wel van hogere kwaliteit, waardoor ze een langere levensduur hebben. Bij de nieuwe banden kosten hangt het er bovendien vanaf welke elementen je laat vervangen. Wanneer bij het banden vervangen het complete wiel wordt verwisseld, zijn de nieuwe banden kosten lager. Dit kost namelijk relatief weinig tijd en inspanning. De autobanden vervangen kost in dat geval circa €40. Wanneer bij de banden vervangen de autobanden op de velgen worden vervangen, moet de expert ook het ventiel aanpassen en het wiel balanceren. Dat kost meer moeite, waardoor de kosten ongeveer €100 zijn.

Schadevergoeding bij schade door autobanden?

Wanneer je de banden vervangen niet op tijd doet en er schade door een eigen gebrek ontstaat, vergoedt Allianz Direct niet altijd de beschadigingen vanuit de autoverzekering. Een lekke of beschadigde band wordt dan namelijk gezien als slijtage of ouderdom. Ben je All Risk bij Allianz Direct verzekerd? Dan heb je ook recht op schadevergoeding door eigen toedoen. Ben je dus tegen een paaltje aangereden vanwege een lekke band, dan krijg je de schade aan je voertuig vergoed. 

Was dit artikel nuttig?

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.