Hoeveel kost een auto maandelijks?

Vaste en variabele kosten

  • Standaard 0,- Euro eigen risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Man leest

Autokosten berekenen

De kosten van elke auto zijn anders. Koop je een nieuwe auto? Dan ben je veel geld kwijt aan de aanschaf en afschrijving en minder voor onderhoud. Een tweedehands auto kan zorgen voor flinke rekeningen van de garage, maar is een stuk voordeliger aan te schaffen. Ook is een klein compact model over het algemeen goedkoper dan een grote stationwagen. De gemiddelde autokosten berekenen is door al deze factoren niet erg eenvoudig.

De eerste stap in het autokosten berekenen, is het opschrijven van vaste en variabele kosten. Een deel van de autokosten komt elke maand terug: de vaste kosten. Wil je de autokosten berekenen voor de vaste lasten? Deze zijn afhankelijk van het type auto. Reken maandelijks een bedrag voor wegenbelasting, de autoverzekering en brandstof. Kies je voor een lidmaatschap van een hulpdienst of huur je een parkeerplek? Reken dit dan ook bij je vaste kosten. Tevens moet je bij het autokosten berekenen rekening houden met de variabele kosten. Onder variabele kosten vallen kosten voor onderhoud en servicebeurten. De kosten hiervan komen niet maandelijks terug en zijn moeilijk van tevoren in te schatten.

Kosten berekenen van jouw auto

Wil je de gemiddelde kosten berekenen voor jouw auto? Dit doe je eenvoudig online. Vul je kenteken en woonplaats in en aan de hand van de gegevens worden de gemiddelde kosten auto per maand bepaald. Voor een auto in de mini- of compacte klasse kun je qua vaste kosten gemiddeld rekenen op een bedrag tussen de €150,- en €200,-. Ben je in het bezit van een grotere auto? Dan moet je voor de vaste lasten zo'n €300,- tot €400,- per maand rekenen. Variabele kosten, zoals afschrijving, onderhoud en reparaties, zijn hierbij niet meegenomen. Het is verstandig hier altijd wat geld voor achter de hand te hebben.

Bespaar op je vaste lasten met de autoverzekeringen van Allianz Direct

De kosten van een auto per maand kunnen flink oplopen. Een van de kosten waar je maandelijks mee te maken hebt, is de autoverzekering. Wil je besparen op de vaste lasten? Dan kies je voor een voordelige autoverzekering, zoals de WA-verzekering van Allianz Direct. Onze autoverzekeringen hebben een standaard eigen risico van €0,- en bij schade regelen wij vervangend vervoer. Kies je voor een autoverzekering van Allianz Direct? Dan maak je een goede en voordelige keuze.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren: WA, Beperkt Casco of All Risk? © Allianz Direct
Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.