Een autosleutel bijmaken, hoe zit dat?

Verzeker je auto bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Vrouw bij achterklep

Wanneer je een auto koopt, zitten er meestal twee sleutels bij: de autosleutel met afstandsbediening en de reservesleutel. Ben je een van de sleutels kwijt of zit er een scheurtje in? Laat dan gelijk een nieuwe autosleutel bijmaken. Een autosleutel bijmaken is vrij eenvoudig en kan bij veel sleutelmakers. Ook kun je een autosleutel bijmaken bij de dealer. De kosten hiervoor liggen over het algemeen hoger. Informeer bij jouw lokale sleutelmaker naar hun services en prijzen.

Autosleutel bijmaken kosten

Bijna alle sleutels hebben tegenwoordig een startonderbreker. Dit is een extra beveiliging die is geïmplementeerd in de sleutel. Vraag naar de kosten van een autosleutel bijmaken met startonderbreker en een autosleutel bijmaken met afstandsbediening. Een autosleutel bijmaken met startonderbreker is meestal zo gebeurd. De sleutel wordt geslepen en de nieuwe chip kan worden gekoppeld aan je auto. Wil je een autosleutel bijmaken met afstandsbediening? Dan kan het wat langer duren. Hierbij moeten meer dingen worden afgesteld.

Een autosleutel bijmaken kun je niet zelf. Je moet hiervoor altijd langs een sleutelmaker. Hoeveel dat kost, is afhankelijk van je auto en de sleutel die je wil laten bijmaken. De autosleutel bijmaken kosten variëren bij de meeste sleutelmakers tussen de €50,- en €150,-. De autosleutel voor een Volkswagen kost over het algemeen minder dan die voor een BMW. Koop je een nieuwe autosleutel bij de dealer? Dan betaal je meestal tussen de €200,- en €300,-. Je kunt dus erg veel geld besparen door te kiezen voor een sleutelmaker.

Tip! Sleutel niet kwijt, maar per ongeluk in de auto laten liggen? Op onze pagina over autosleutels in een vergrendelde auto lees je precies wat je kunt doen om je sleutels weer te bemachtigen. 

Autosleutels en veiligheid

Een veilige autosleutel is een van de manieren om jouw auto te beschermen. Laat daarom altijd een autosleutel bijmaken door een expert. Je wilt immers dat het beveiligingssysteem in de sleutel goed zijn werk blijft doen. Hiermee verklein je de kans op diefstal en inbraak en ga je met een goed gevoel de weg op. Laat op tijd een autosleutel bijmaken en zorg dat je een goede autoverzekering hebt. De autoverzekeringen van Allianz Direct helpen je bij schade en diefstal, zodat je auto altijd zo goed mogelijk is beschermd. 

Was dit artikel nuttig?

Allianz Direct autoverzekering

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto in 3 minuten en kies je voor de meest gekozen autoverzekering op Independer!