Vrouw loopt lachend de deur uit

Help, ik ben mijn autosleutels kwijt!

Autosleutels kwijt, maar wel een goede verzekering?
 • checkmark

  Standaard €0,- Eigen Risico

 • checkmark

  Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • checkmark

  Altijd vervangend vervoer bij schade

Ben je je autosleutels kwijt? Allianz Direct vertelt je of je autoverzekering de kosten vergoedt en geeft je tips om je sleutels niet kwijt te raken. Je kent het vast wel. Dat moment dat je lichtelijk in paniek raakt, omdat je je autosleutels kwijt bent. Je hebt overal gezocht en bent al je stappen nagegaan, maar je kunt je autosleutels nog steeds niet vinden. In de meeste gevallen lost zich dit vanzelf op. Je stopt met zoeken en je vindt ze ineens terug op een gekke plek.

Maar wat doe je als je je autosleutels helemaal niet meer terug kunt vinden? Een autosleutel bestaat uit zoveel technologie dat je deze niet zomaar bij de sleutelmaker kan laten maken, toch? Ook zijn je autosleutels erg duur. Daarom is het goed te weten of je autoverzekering deze kosten dekt.

Je autosleutel vervangen

Het vervangen van een autosleutel kan erg duur zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten autosleutels. Met de meeste autosleutels kun je de auto van een afstand openmaken. Andere autosleutels ontgrendelen de auto zelfs als je de sleutel in je zak hebt en dichtbij de auto komt. Ook zijn er nog goedkope standaard modellen beschikbaar. Al deze technieken maken het moeilijker om de autosleutel na te maken. Omdat dit zo ingewikkeld is, is het ook vrij duur om deze na te laten maken. Voor informatie over het kopiëren van je autosleutel kun je het beste terecht bij je autodealer. Zij kunnen je verder helpen. Belangrijk is dat je in het bezit bent van het codeplaatje die je bij je autosleutels geleverd hebt gekregen.

Ben ik verzekerd tegen het kwijtraken van mijn autosleutels?

Als je je autosleutels kwijt bent dan worden de kosten voor het namaken van de sleutels door Allianz Direct vergoed als je een Beperkt Casco verzekering of een All Risk verzekering hebt. Je moet zelf afwegen wat de beste oplossing voor jou is. De kosten van je premie kunnen op jaarbasis namelijk meer stijgen dan de kosten voor het namaken van de sleutel zijn.

Bij diefstal van je autosleutels wordt je schade al vergoed als je minstens een Beperkt cascoverzekering hebt. Om diefstal van je auto te voorkomen vergoeden wij de deactivering van je sleutel of het aanbrengen van nieuwe sloten/code volledig. Dit heeft geen invloed op je schadevrije jaren en dus ook niet op je premie. Het is dan wel belangrijk dat je aangifte doet van diefstal van je autosleutels bij de politie.

Er zijn wel een aantal uitzonderlijke gevallen waarin je niets vergoed krijgt. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Als je je autosleutels in de auto of in het slot van je auto hebt laten zitten.
 • Als je je auto niet op slot hebt gedaan en je auto vervolgens wordt gestolen.

Tips om kwijtraken van je autosleutels te voorkomen

Het liefst raak je je autosleutels helemaal niet meer kwijt natuurlijk. De volgende tips kunnen je hierbij helpen:

 • Koop een sleutelvinder: dit apparaatje maak je vast aan je sleutelbos en geeft een geluid af als je de sleutels zoekt.
 • Maak aan je sleutels een grote opvallende sleutelhanger vast.
 • Leg je sleutels op een vaste plek. Bijvoorbeeld altijd in hetzelfde bakje of aan hetzelfde haakje op een vaste plek.

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw met hond thuis leest