Help, ik ben mijn autosleutels kwijt!

Autosleutels kwijt, maar wel een goede verzekering?

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Vrouw loopt lachend de deur uit

Ben je je autosleutels kwijt? Met een Allianz Direct autoverzekering ben je hier helaas niet voor verzekerd. Als je autosleutel gestolen is, en je hebt een Beperkt Casco of All Risk dekking, wel. Daarom geven we je wat tips om je autosleutel voortaan niet kwijt te raken.

Autosleutel kwijt of niet?

Je kent het vast wel. Dat moment dat je lichtelijk in paniek raakt, omdat je je autosleutels kwijt bent. Je hebt overal gezocht en bent al je stappen nagegaan, maar je kunt je autosleutels nog steeds niet vinden. In de meeste gevallen lost zich dit vanzelf op. Je stopt met zoeken en je vindt ze ineens terug op een gekke plek.

Ben ik verzekerd tegen het kwijtraken van mijn autosleutels?

Maar wat doe je als je je autosleutels helemaal niet meer terug kunt vinden? Een autosleutel bestaat uit zoveel technologie dat je deze niet zomaar bij de sleutelmaker kan laten maken, toch? Ook zijn je autosleutels erg duur. Daarom is het goed te weten of je autoverzekering deze kosten dekt.

Je autosleutel vervangen

Het vervangen van een autosleutel kan erg duur zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten autosleutels. Met de meeste autosleutels kun je de auto van een afstand openmaken. Andere autosleutels ontgrendelen de auto zelfs als je de sleutel in je zak hebt en dichtbij de auto komt. Ook zijn er nog goedkope standaardmodellen beschikbaar. Al deze technieken maken het moeilijker om de autosleutel na te maken. Omdat dit zo ingewikkeld is, is het ook vrij duur om deze na te laten maken. Voor informatie over het kopiëren van je autosleutel kun je het beste terecht bij je autodealer. Zij kunnen je verder helpen. In veel gevallen is het belangrijk dat je in het bezit bent van het codeplaatje dat je bij je autosleutels geleverd hebt gekregen.

Niet verzekerd tegen kwijtraken van autosleutels

Als je je autosleutels kwijt bent dan worden de kosten voor het namaken van de sleutels helaas niet door Allianz Direct vergoedt.

Heb je je sleutels in de auto laten liggen en sta je vast op een parkeerplaats? Met een Pechhulp verzekering komen wij je helpen en heb je in no-time je sleutels weer terug. Waar in Europa je ook bent! Meer weten? Lees verder in onze blog over opgesloten sleutels in de auto

Wel verzekerd bij diefstal van autosleutels

Bij aantoonbare diefstal van je autosleutels wordt je schade wél vergoed als je een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering hebt. Om diefstal van je auto te voorkomen vergoeden wij ook de deactivering van de gestolen sleutel door het aanbrengen van een nieuwe codering van de slot. Dit heeft geen invloed op je schadevrije jaren en dus ook niet op je premie. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet je bij de politie aangifte doen van de diefstal van je autosleutels.
Er zijn wel een aantal uitzonderlijke gevallen waarin je niets vergoed krijgt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Als je je autosleutels in de auto of in het slot van je auto hebt laten zitten.
  • Als je je auto niet op slot hebt gedaan en je auto vervolgens wordt gestolen.

Tips om kwijtraken van je autosleutels te voorkomen

Het liefst raak je je autosleutels en andere sleutels helemaal niet meer kwijt natuurlijk. De volgende tips kunnen je hierbij helpen:

  • Koop een sleutelvinder: dit apparaatje maak je vast aan je sleutelbos en geeft een geluid af als je de sleutels zoekt.
  • Maak aan je sleutels een grote opvallende sleutelhanger vast.
  • Leg je sleutels op een vaste plek. Bijvoorbeeld altijd in hetzelfde bakje of aan hetzelfde haakje op een vaste plek. Pas wel op dat je ze niet op een plek hangt waar dieven ze vanuit de brievenbus op kunnen hengelen. 
  • Laat een autosleutel bijmaken.
Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.