Autoverzekering op naam partner

Waarom een autoverzekering op naam van je partner?

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp en service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

In veel huishoudens hebben mensen een autoverzekering op naam van hun partner. Iedereen die een auto koopt, is tenslotte verplicht een autoverzekering af te sluiten. Wil jij een autoverzekering op naam van je partner afsluiten? Bij Allianz Direct:

Vrouw in auto

Wat veel mensen niet weten, is dat je ook een autoverzekering op naam van je partner kunt afsluiten. In sommige gevallen is dit voordeliger en dus zéker iets om naar te kijken wanneer je een autoverzekering afsluit.

Autoverzekering op naam van je partner: houd hier rekening mee

Wil jij een autoverzekering op naam van je partner afsluiten? Verzekeraars gaan er dan vanuit dat jullie gezamenlijk gebruik maken van een auto. Het is dus belangrijk dat jullie wel allebei op hetzelfde adres ingeschreven zijn. Meestal informeren verzekeraars wie het meest in de auto gaat rijden. Dit kan namelijk verschil maken voor de hoogte van de premie.

Verzekeringsnemer of hoofdbestuurder

De persoon die het meest in de auto rijdt, is de hoofdbestuurder. De persoon die een auto verzekerd is de verzekeringsnemer. Als verzekeringsnemer bouw je schadevrije jaren op, maar raak je ze kwijt als er schade wordt gereden. Heeft één van jullie meer schadevrije jaren dan de ander? Dan is het slim om de auto te verzekeren op degene met de meeste schadevrije jaren. Dit is al helemaal interessant als bestuurder onder de 24 en je vaak al een hogere premie moet betalen.

Hoofdbestuurder bepaalt de hoogte van de premie

Bij Allianz Direct maakt het voor de dekking geen verschil of je een autoverzekering op naam van je partner of die van jezelf afsluit. Er kan wel een verschil zitten in de premie die je betaalt. Bekijk hier ook meer informatie over het verzekeren op een andere naam. 

Geen schadevrije jaren

Het grote voordeel van een autoverzekering op naam van je partner is dus een lagere premie. Er is alleen ook een nadeel. Laat jij de autoverzekering door iemand anders afsluiten? Dan bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Het is belangrijk goed te kijken naar de mogelijkheden. Zo kan je partner er ook voor kiezen om schadevrije jaren aan je over te dragen. Dit gebeurt vaak als je toch al degene bent die het meest in de auto heeft gereden. Schadevrije jaren overdragen kan met een overdrachtsverklaring. Deze vind je op onze downloads pagina.  De autoverzekering van Allianz Direct heeft veel voordelen. Zo kun je de verzekering dagelijks wijzigen en opzeggen, regelen wij vervangend vervoer bij schade en is het eigen risico standaard €0,-. Of je nu een verzekering afsluit op je eigen naam of die van je partner: bij Allianz Direct kun je altijd terecht. Bereken je premie direct online en weet waar je aan toe bent.

Vader met kids eet buiten

Anderen laten (mee)rijden in jouw auto?

Heb jij vaak bijrijders, word je weleens thuisgebracht in je eigen auto of leen je deze regelmatig uit? Dan is de Inzittendenverzekering voor jou geen overbodige luxe.