Koppel eet buiten

Autoverzekering op naam partner

Waarom een autoverzekering op naam van je partner?
  • checkmark

    Standaard €0,- eigen risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

In veel huishoudens hebben mensen een autoverzekering op naam van hun partner. Iedereen die een auto koopt, is tenslotte verplicht een autoverzekering af te sluiten. Wil jij een autoverzekering op naam van je partner afsluiten? Bij Allianz Direct:

Wat veel mensen niet weten, is dat je ook een autoverzekering op naam van je partner kunt afsluiten. In sommige gevallen is dit voordeliger en dus zéker iets om naar te kijken wanneer je een autoverzekering afsluit.

Autoverzekering op naam van je partner: houd hier rekening mee

Wil jij een autoverzekering op naam van je partner afsluiten? Verzekeraars gaan er dan vanuit dat jullie gezamenlijk gebruik maken van een auto. Het is dus belangrijk dat jullie wel allebei op hetzelfde adres ingeschreven zijn. Meestal informeren verzekeraars wie het meest in de auto gaat rijden. Dit kan namelijk verschil maken voor de hoogte van de premie.

Hoofdbestuurder bepaalt de hoogte van de premie

Bij Allianz Direct maakt het voor de dekking geen verschil of je een autoverzekering op naam van je partner of die van jezelf afsluit. Er kan echter wel een verschil zitten in de premie die je betaalt. Heeft een van jullie meer schadevrije jaren dan de ander? Dan is de kans groot dat de premie voor die persoon lager is. Tevens betalen bestuurders onder de 24 jaar bij de meeste verzekeraars een hogere premie. Ben jij zelf jonger dan 24 jaar, maar is je partner ouder? Dan kun je elke maand besparen door een autoverzekering op naam van je partner te nemen.

Geen schadevrije jaren

Het grote voordeel van een autoverzekering op naam van je partner is dus een lagere premie. Echter is er ook een nadeel. Laat jij de autoverzekering door iemand anders afsluiten? Dan bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Het is belangrijk goed te kijken naar de mogelijkheden. De autoverzekering van Allianz Direct heeft veel voordelen. Zo kun je de verzekering dagelijks wijzigen en opzeggen, regelen wij vervangend vervoer bij schade en is het eigen risico standaard €0,-. Of je nu een verzekering afsluit op je eigen naam of die van je partner: bij Allianz Direct kun je altijd terecht. Bereken je premie direct online en weet waar je aan toe bent.

Anderen laten (mee)rijden in jouw auto?

Heb jij vaak bijrijders, word je weleens thuisgebracht in je eigen auto of leen je deze regelmatig uit? Dan is de Inzittendenverzekering voor jou geen overbodige luxe.

Lees meer
Vader met kids eet buiten