Laatst bijgewerkt op: 20-02-2023

Banden balanceren: wat kost dat?

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden

  • 24/7 directe hulp en service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Bij autobanden balanceren verdeel je het gewicht gelijkmatig, waardoor je geen last van trillingen hebt. We vertellen je hier meer over de kosten van banden balanceren.

Vrouw thuis aan het bellen

Wat is banden balanceren?

De banden balanceren van de auto brengt verschillende voordelen met zich mee. Wat houdt echter het balanceren van de autobanden in en wat zijn de bijbehorende kosten? Allianz Direct geeft vakkundig advies over de banden balanceren en uitlijnen om veilig de weg op te gaan.

Waarom de banden balanceren van de auto?

Wanneer de banden van je auto niet in balans zijn, profiteer je van minder rijcomfort, raken de banden eerder versleten en creëer je een onveilige situatie op de weg. Als de banden onvoldoende uitgebalanceerd zijn, maken ze minder contact met het wegdek. De ophanging raakt hierdoor overbelast en het dashboard en stuur van de wagen gaan trillen. Het rijden wordt hierdoor onaangenaam en zorgt ervoor dat je sneller vermoeid bent. De banden niet balanceren leidt bovendien eerder tot reparatiekosten.

Wanneer het beste moment om de banden te balanceren?

Als de banden aan de auto worden bevestigd, zal de monteur standaard de banden balanceren. Dit geldt niet alleen bij het monteren van een nieuwe set banden, maar ook na herstelwerkzaamheden. Voel je trillingen aan het stuur als je met de auto rijdt? Dan raden we je aan om de banden opnieuw te balanceren bij een garage. Hoe langer je hiermee wacht, des te oncomfortabeler de autorit wordt.

Wat is het verschil tussen de banden balanceren en uitlijnen?

De banden balanceren en uitlijnen wordt vaak met elkaar verwisseld. Het balanceren van de banden maakt echter deel uit van het bevestigen van de banden aan de wagen. Tijdens het balanceren van de banden zorgt de monteur ervoor dat het gewicht aan de hand van loodjes evenwichtig over de banden wordt verdeeld. Met het uitlijnen van de wagen bedoelen we het bijstellen van de stand van de wielen, voor een perfecte wegligging. Als een auto niet perfect is uitgelijnd, trekt deze vaak ofwel naar links, ofwel naar rechts.

Wat zijn de kosten voor banden balanceren?

De prijzen voor het balanceren van de banden variëren enorm per autogarage. Gemiddeld bedragen de kosten voor alleen banden balanceren ongeveer €10 per band. Gaat het om het monteren van de banden, waarbij de banden balanceren is inbegrepen? Dan zijn de kosten ongeveer €17,50 per band.

Bespaar op de autokosten met een voordelige autoverzekering van Allianz Direct

Het aanschaffen en onderhouden van een auto brengt meerdere kosten met zich mee. Naast banden balanceren krijg je onder meer te maken met de apk-keuring, motorrijtuigenbelasting en benzinekosten. Door een voordelige autoverzekering af te sluiten, bespaar je aanzienlijk op de autokosten. Allianz Direct beschikt over drie scherp geprijsde autoverzekeringen: de WA, Beperkt Casco en All Risk autoverzekering. Bereken direct je premie of bekijk de voorwaarden van de verschillende verzekeringen van Allianz Direct hier online.

Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.

Was dit artikel nuttig?