Laatst bijgewerkt op: 06-12-2022

Hoe kun je een kapotte auto verkopen?

Hoe een kapotte auto verkopen? Allianz Direct geeft advies voor een defect voertuig verkopen en handige tips voor een kapotte auto verkopen.

Koppel in auto aan het praten

Handige tips voor een kapotte auto verkopen van Allianz Direct

Een kapotte auto verkopen, lijkt een onmogelijke taak. Wie wil er immers een voertuig aanschaffen met mankementen? Een kapotte auto verkopen, heeft meestal toch kans van slagen. Diverse bedrijven zijn om uiteenlopende redenen geïnteresseerd in de koop van een defecte auto. Allianz Direct geeft handige tips voor een kapotte auto verkopen.

Een kapotte auto verkopen? Waarom een vakman je voertuig wil aanschaffen

Er zijn drie redenen waarom een specialist graag het defecte voertuig van je overneemt:

  • De auto kopen voor reparatie. Wellicht vind jij het niet de moeite om de auto te repareren, maar ziet een liefhebber uitstekende mogelijkheden om je wagen te restaureren. Je verkoopt in dit geval het voertuig voor de autowaarde min de reparatiekosten.
  • De wagen gebruiken als donorauto. Bij een kapotte auto verkopen werken sommige onderdelen van de wagen niet. Dat betekent niet dat er verder geen waardevolle elementen in het voertuig aanwezig zijn. Auto experts kopen dan ook graag een defect voertuig om de bruikbare onderdelen te recyclen. Op deze manier kunnen andere auto's weer jaren mee.
  • De auto naar de sloop brengen. Wanneer je een kapotte auto gaat verkopen, kun je hem ook naar de sloop brengen. In dat geval ontvang je de schrootwaarde van de auto. Sommige autodemontagebedrijven bieden aan om de auto voor de deur op te halen, zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

De werkwijze van een kapotte auto verkopen

Een kapotte auto verkopen gaat over het algemeen redelijk eenvoudig. Zodra je een koper gevonden hebt, doet deze koper een bod op de kapotte auto. Het is vervolgens aan jou om over de prijs te onderhandelen. Houd hierbij een minimaal bedrag in gedachten dat je voor de auto wilt ontvangen. Nadat je een prijs bent overeengekomen met de koper laat je de auto overschrijven op de naam van de koper. Je hebt hiervoor de kentekencard en de tenaamstellingscode nodig. Je regelt de overschrijving bij een kentekenloket, RDW-balie, RDW-keuringsstation of op de website van de RDW.

Het vrijwaringsbewijs bij een kapotte auto verkopen

Nadat de auto op naam van de koper is gezet, krijg je van de koper een vrijwaringsbewijs. Met dit bewijs geef je aan de verzekeraar op dat de auto niet meer tot jouw eigendom behoort. Als er na de overschrijving schade met de auto ontstaat, ben je hier niet meer verantwoordelijk voor.

Allianz Direct voor een voordelige autoverzekering

Met een kapotte auto verkopen, neem je afscheid van je voertuig waar je allerlei belevenissen mee hebt ondernomen. Met het geld van de verkoop kun je echter een prachtige nieuwe of tweedehands wagen aanschaffen. Kies daarbij voor een voordelige autoverzekering van Allianz Direct, zodat je onbezorgd de weg op gaat. Bereken hier meteen online je premie.

Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.

Was dit artikel nuttig?