Ben ik geflitst?

Bij Allianz Direct:

  • 24/7 directe hulp en service

  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer

Ben ik geflitst? Het ontvangen van verkeersboetes is nooit leuk. Allianz Direct geeft je tips voor het inzien van de flitsfoto en het betalen van de boete.

Ben ik geflitst?

Ben ik geflitst? Tips van Allianz Direct bij verkeersboetes

Iets harder rijden dan de snelheidslimiet of nét door het rode stoplicht het kruispunt over; als automobilist kan het gebeuren dat je een verkeersovertreding maakt. Soms zie je daarbij een flitser over het hoofd en vraag je je achteraf af: "ben ik geflitst?". Allianz Direct geeft tips bij verkeersboetes.

Ben ik geflitst? Vraag de flitsfoto op

Soms ontvang je een verkeersboete van een bepaalde locatie, maar vraag je je af of je überhaupt wel op die plek geweest bent. Ben ik geflitst op die tijd en plaats? In dat geval kun je een flitsfoto opzoeken op de website van het CJIB. Wanneer je met je eigen voertuig bent geflitst, vul je je DigiD in en kun je meteen de foto inzien. Reed je op de weg met het voertuig van je bedrijf of een leasewagen, dan kun hier ook terecht om uiteindelijk met je DigiD de flitsfoto op te vragen. Ben ik geflitst door de politie gedurende een mobiele controle? In dat geval vraag je meer informatie op via de website van de politie.

In beroep gaan tegen een flitsboete

Ben je het niet eens met een verkeersboete? Als je bent geflitst, kun je in beroep gaan tegen de boete. Het hangt af van het soort boete hoe je in beroep kunt gaan. Als er bijvoorbeeld een M op de brief van de verkeersboete staat, kun je eenvoudig en snel online in beroep. Je kunt echter ook een brief naar de officier van justitie schrijven waarin je aangeeft dat je bezwaar maakt tegen de flitsboete. De kantonrechter doet vervolgens uitspraak over de vraag of de boete ten onrechte is uitgeschreven.

Tips bij verkeersboetes

Het krijgen van een boete wanneer je bent geflitst is uiteraard nooit leuk, maar het is wel verstandig om direct te betalen. De kosten voor aanmaningen en betalingsherinneringen lopen namelijk in een razendsnel tempo op, waardoor het bedrag van de verkeersboete veel hoger kan uitvallen. Houd de auto bovendien in een goede staat. Het is immers zonde als je een verkeersboete ontvangt vanwege een mankement aan je voertuig. Een veilige wagen is daarnaast een vereiste als je aan het verkeer deelneemt. Sluit daarnaast de correcte autoverzekering af. Zonder autoverzekering loop je het risico op een hoge verkeersboete.

Welke autoverzekering past bij mij?

Bij Allianz Direct heb je de keuze uit drie soorten autoverzekeringen. Rijd je in een oudere wagen, dan kies je voor de WA-autoverzekering. Je geniet in dat geval van een basisdekking tegen een lage premie. Voor meer comfort is de Beperkt Casco autoverzekering een aanrader. Met de All Risk autoverzekering ga je onbezorgd op reis. Bekijk meteen de voorwaarden en bereken jouw lage premie.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Was dit artikel nuttig?