Beslagen ramen auto

Als je je verzekert bij Allianz Direct:

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Vrouw bij het raam

Heb je beslagen ramen van de auto? Dan moet je toch de beslagen autoruiten eerst schoonmaken, zodat je voldoende zicht hebt. Daarom volgen hieronder enkele tips, zodat je nooit meer beslagen autoruiten hebt. Lees snel verder!

Wat is de oorzaak van beslagen ruiten in de auto?

Er kunnen allerlei redenen ten grondslag liggen aan beslagen ramen in de auto. Vocht is wel de bron van iedere oorzaak. Autoruiten beslaan al bij het simpel in- en uitademen, maar ook natte schoenen en kledij, een flesje water of een slecht werkende airconditioning zorgen voor zo'n onwenselijke situatie. Wanneer je de auto start en de verwarming aandoet, komt de warme lucht in aanraking met vochtige lucht en de koude ruiten. Hierdoor gaan de autoruiten beslaan.

Ga nooit rijden met beslagen ramen in de auto

Hoewel je ongetwijfeld een autoverzekering hebt, is rijden met beslagen ruiten in de auto geen goed idee. Omdat je geen hand voor ogen ziet, is het risico op ongevallen erg groot. Je brengt niet alleen jezelf, maar ook overige weggebruikers in gevaar. Bovendien kun je een boete krijgen doordat je rijdt met beslagen ruiten in de auto.

Hoe kun je beslagen ramen van de auto snel helder krijgen?

Als je last hebt van beslagen autoruiten, is het belangrijk dat je niet direct wegrijdt. Je start de auto en zet de airco voluit aan. Richt de blazers op de voorruit. Bij een goede airconditioning trekt het vocht van de beslagen autoruiten snel weg. Heb je geen airco in de auto? Dan zet je de verwarming voluit aan en richt je de blazers opnieuw op de voorruit. Laat bij het wegrijden de airco of verwarming in een lagere stand aanstaan, anders loop je het risico dat de ruiten weer gaan beslaan.

Nooit meer beslagen autoruiten

Het beste is natuurlijk voorkomen dat je met beslagen ramen in de auto te maken krijgt. Daarvoor zijn enkele gemakkelijk oplossingen te bedenken, waardoor je nooit meer beslagen autoruiten hebt:

  • Maak bij het reinigen van de ruiten ook de binnenzijde van de voorruit schoon. Condens op de voorruit ontstaat minder gemakkelijk op schone ruiten;
  • Zorg dat je geen vochtige producten in de auto achterlaat;
  • Controleer regelmatig of de rubbers van de deuren en ramen nog in orde zijn;
  • Controleer ook of de airco nog goed werkt;
  • Laat de auto goed luchten als deze een dag in de regen heeft gestaan of gereden;
  • Plaats een vochtvreter in de auto om beslagen ramen in de auto te voorkomen.
  Lees ook tips om je auto voor te bereiden op de koude wintermaanden!
Vader met kids eet buiten

Anderen laten (mee)rijden in jouw auto?

Heb jij vaak bijrijders, word je weleens thuisgebracht in je eigen auto of leen je deze regelmatig uit? Dan is de Inzittendenverzekering voor jou geen overbodige luxe.