Derde auto verzekeren

Bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Meerdere auto's per gezin is tegenwoordig geen uitzondering meer. Als je meer dan een autoverzekering afsluit bij Allianz Direct, krijg je dan korting? En hoe zit het met aanvullende dekkingen? Moet je die per auto afsluiten?

Man thuis met telefoon

Is een derde auto verzekeren goedkoper?

In sommige gevallen is het verzekeren van een tweede of derde auto inderdaad goedkoper, bijvoorbeeld wanneer je de autoverzekeringen bij dezelfde verzekeraar hebt lopen. Je ontvangt dan dezelfde korting als op je eerste auto, door middel van de no claim korting. Wel is het goed om scherp te hebben dat een bij je tweede en derde autoverzekering de schadevrije jaren van je eerste auto niet gelden, die moet je los van elkaar zelf opbouwen. Bij sommige verzekeraars bouw je de schadevrije jaren zelf op, maar ontvang je ook de no claim korting van de eerste auto. Dit bieden we helaas niet aan bij Allianz Direct. 

Heeft schade aan de ene auto invloed op de premie van de ander?

Nee, de schade heeft alleen invloed op de schadevrije jaren en premiekorting van de betreffende auto. De premie van de andere auto(‘s) blijft ongewijzigd.

Welke aanvullende dekkingen?

Wil je meerdere auto’s via ons verzekeren? Bedenk dan goed welke aanvullende dekkingen je nodig hebt:

  • Rechtsbijstand: bij Allianz Direct is je rechtsbijstandverzekering gebonden aan je kentekenbewijs. Je kunt deze aanvullende dekking dus per auto afsluiten.
  • Pechhulp: je verzekering voor pech onderweg is ook gekoppeld aan een kenteken. Wil je pechhulp voor elke auto? Sluit dan meerdere dekkingen af.
  • Inzittendenverzekering: deze dekking geldt voor jou en al je inwonende gezinsleden. Meer dan één inzittendenverzekering is dus niet nodig.

Check ook de video hieronder waarin we je meer vertellen over de verschillende aanvullende dekkingen. Meerdere auto’s verzekeren is de moeite waard bij Allianz Direct. Je krijgt dan aanzienlijke korting. Bel hiervoor onze klantenservice. Wij vertellen je graag hoeveel je kunt besparen. Kijk op onze homepage voor meer informatie over onze autoverzekeringen.

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Welke aanvullende dekkingen zijn er? © Allianz Direct
Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.