Economische waarde auto

Bij al onze verzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Ontdek de economische waarde van je auto eenvoudig met het kenteken. Lees bij Allianz Direct alles over de dagwaarde van je auto en goedkope autoverzekeringen.

Stel thuis met gitaar

Wat is de economische waarde van je auto?

Ben je benieuwd wat de economische waarde van je auto is? Op het moment dat je van plan bent een auto te kopen, is het verstandig om de economische waarde van de auto te weten. Je wilt immers niet te veel voor het voertuig betalen. Lees bij Allianz Direct een aantal handige tips om de economische waarde van een auto te bepalen.

Dagwaarde van de auto

Bij het vaststellen van de economische waarde van de auto ben je op zoek naar de dagwaarde van het voertuig. De dagwaarde is het bedrag dat je voertuig op dit moment waard is. Ook is dit de waarde die je ontvangt van de autoverzekeraar in het geval de auto total loss wordt verklaard. De dagwaarde wordt hierbij beschouwd als een vervangingswaarde. Wat is het bedrag dat je op die dag ontvangt voor een vergelijkbaar voertuig? De dagwaarde is niet hetzelfde als de cataloguswaarde. Dat is het bedrag voor een nieuwe auto inclusief bpm, btw en accessoires.

Hoe stel je de economische waarde van de auto vast?

De dagwaarde of economische waarde van de auto wordt bepaald aan de hand van de cataloguswaarde, het merk, het model, de leeftijd van de wagen, de opties, de kilometerstand en de accessoires. Hoe minder gegevens over een auto bekend zijn, des te lager de waarde van de auto wordt ingeschat. Zorg daarom dat je zoveel mogelijk informatie toepast voor de berekening.

Aanvullende factoren voor de economische waarde van de auto

Hoeveel je auto uiteindelijk waard is, hangt naast de dagwaarde ook af van de staat waarin de auto verkeert, de schadegeschiedenis en het onderhoud dat aan de auto is gepleegd. Ook hoe geliefd het merk of het model is op de markt speelt een belangrijke rol bij de waardebepaling.

Waarvoor is de economische waarde van de auto belangrijk?

In uiteenlopende situaties is de economische waarde van de auto belangrijk. Niet alleen als je een auto wilt kopen of verkopen, maar ook indien je maken hebt met schade en je auto Beperkt Casco of All Risk verzekerd is. Ook voor het vaststellen van de verzekeringspremie is de economische waarde van je auto belangrijk. Hoe lager de dagwaarde van je voertuig, des te groter de kans dat je een voordelige verzekeringspremie voor je auto afsluit.

Sluit een autoverzekering af bij Allianz Direct

Allianz Direct biedt drie scherp geprijsde autoverzekeringen aan voor iedere autobezitter: de WA, Beperkt Casco en All Risk autoverzekering. Standaard beschikken deze verzekeringen over € 0 eigen risico. Daarnaast ontvang je 24 uur per dag, 7 dagen per week deskundige hulp en staat er altijd vervangend vervoer voor je klaar bij schade. Bekijk de voorwaarden of bereken gelijk je premie.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.