Schadevrije jaren leaseauto

Bij al onze autoverzekeringen:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Tellen de schadevrije jaren in een leaseauto mee voor de verzekering? Bij Allianz Direct regel je een goedkope autoverzekering met standaard € 0 eigen risico.

Vrouw thuis bellen

Schadevrije jaren leaseauto bij Allianz Direct

Wanneer een autoverzekering op je eigen naam staat, bouw je na verloop van tijd schadevrije jaren op. Als je in een leaseauto rijdt, staat de autoverzekering in de meeste gevallen op naam van je werkgever of de leasemaatschappij. Officieel bouw je in dat geval geen schadevrije jaren op. Is het echter mogelijk om de schadevrije jaren van de leaseauto bij de verzekering te gebruiken? Lees hieronder alles over de schadevrije jaren bij een leaseauto.

De schadevrije jaren bij je leaseauto: de leaseverklaring

Als je het leasecontract beëindigt, kun je bij de leasemaatschappij een zogenaamde leaseverklaring aanvragen. In dit document staat de hoeveelheid schade weergegeven die je gedurende de leasetermijn hebt geclaimd. Aan de hand van het aantal schadeclaims bepaalt de nieuwe autoverzekeraar hoeveel schadevrije jaren je kunt ontvangen. Dit verschilt echter per autoverzekeraar. Daarnaast ontvang je vaak minder schadevrije jaren dan je vooraf verwacht. Dat komt omdat de leasemaatschappij iedere vorm van schade, krassen of beschadigingen weergeeft. Zo kunnen er meer schadeclaims op de leaseverklaring staan dan dat je zelf bij een eigen auto zou claimen.

Welke gegevens staan in de leaseverklaring?

In de leaseverklaring staat aangegeven hoeveel jaar je in de leaseauto hebt rondgereden zonder een beschadiging te claimen. Je ontvangt alleen deze verklaring als je als enige in de leaseauto hebt gereden. Hebben binnen de organisatie meerdere mensen van de leaseauto gebruikgemaakt? Dan heeft het geen zin om deze verklaring bij de autoverzekeraar te laten zien. Niet alle verzekeraars nemen de leaseverklaring bovendien mee voor de no-claimkorting. Sommige autoverzekeraars eisen daarnaast dat bepaalde dingen vermeld staan in de leaseverklaring, zoals de naam van de bestuurder, de schadeclaims, de exacte leasetermijn, de verzekeringsmaatschappij, het polisnummer en het kenteken. De leaseverklaring is over het algemeen 1 jaar geldig. Bij sommige verzekeraars telt de leaseverklaring langer mee, tot 3 á 4 jaar na dagtekening.

Schadevrije jaren en de leaseauto bij Allianz Direct

Allianz Direct geeft geen extra schadevrije jaren bij een leaseauto. Wel zijn onze autoverzekeringen bijzonder scherp geprijsd, waardoor je profiteert van brede dekking tegen een laag tarief. Je hebt bij Allianz Direct de keuze uit drie soorten autoverzekeringen: de WA, Beperkt Casco en All Risk autoverzekering. De WA-verzekering heeft hierbij de minste dekking en het laagste tarief, terwijl je bij de All Risk verzekering uitgebreide dekking hebt tegen een uitstekende prijs. Bij Allianz Direct hoef je standaard €0 aan eigen risico te voldoen bij schade. Bovendien ontvang je 24 uur per dag, 7 dagen per week professionele hulp en service bij noodsituaties. Wij regelen vervangend vervoer bij schade, zodat je meteen verder kunt. Meer weten over de voorwaarden van onze autoverzekeringen? Neem contact op met onze klantenservice of bereken direct je lage premie online.

Was dit artikel nuttig?

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.