Vrouwen zitten buiten bij de zee

Inzittendenverzekering nodig

Sluit je inzittendenverzekering nu af bij Allianz Direct:
 • checkmark

  Iedereen in je auto verzekerd tegen letsel en schade

 • checkmark

  Gezamenlijke vergoeding tot 1 miljoen euro

 • checkmark

  Het maakt niet uit wie schuld heeft

Naast de verplichte WA-, Beperkt Casco en All Risk autoverzekering kun je ook een Inzittendenverzekering afsluiten. Wat is een Inzittendenverzekering? En is een Inzittendenverzekering verplicht?

Wat is een inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering dekt de gevolgen van lichamelijk letsel die zowel de chauffeur als de passagiers oplopen bij een ongeval. Het voordeel van een inzittendenverzekering is dat de verzekeraar bij schade niet kijkt naar de aansprakelijke partij. Dit is bij een WA-autoverzekering wél het geval. Hierdoor kan de afwikkeling van een schadeclaim meestal veel sneller en zonder discussie plaatsvinden. Je sluit een inzittendenverzekering af bij je autoverzekering.

Is een inzittendenverzekering nodig?

Een inzittendenverzekering is niet verplicht. Bij schade kunnen passagiers altijd schade claimen via de WA-autoverzekering van de chauffeur of de tegenpartij. Medische kosten zijn bovendien verzekerd via de zorgverzekering. Toch is een inzittendenverzekering nuttig, vooral voor de bestuurder. Als hij of zij schuldig is bij het ongeval, krijgt deze bij letsel alleen met een inzittendenverzekering een uitkering. Zeker als je ernstig, blijvend letsel oploopt, waarmee je minder goed of zelfs helemaal niet meer zou kunnen werken, is het waardevol om een inzittendenverzekering te hebben. Ook als er geen schuldige aan te wijzen is, zorgt de inzittendenverzekering voor een uitkering.

Welke soorten inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering is dus niet nodig maar wel verstandig. Er bestaan twee soorten inzittendenverzekeringen:

 • Ongevallen inzittendenverzekering (OIV): bij een OIV kun je enkel een (klein) vast bedrag claimen – en enkel bij invaliditeit of overlijden.
 • Schadeverzekering inzittenden (SVI): een SVI keert het volledige schadebedrag uit van de daadwerkelijk geleden schade, zowel bij materiële als immateriële schade (dus bij letsel en bij spullen).

Beide inzittendenverzekeringen dekken schade bij zowel bestuurder als passagiers – ongeacht wiens schuld het is. De OIV is een beperktere vorm van een inzittendenverzekering, terwijl de SVI de meest uitgebreide vorm is.

Wat kost een inzittendenverzekering bij Allianz Direct?

Heb jij een inzittendenverzekering nodig? Een inzittendenverzekering is altijd een aanvullende verzekering bij een gewone autoverzekering. De premie voor een inzittendenverzekering bij Allianz Direct is standaard €4,84 incl. assurantiebelasting. Je hebt dan de betere Schadeverzekering Inzittenden.

Je bent dan verzekerd voor:

 • Blijvende gevolgen van letsel bij de bestuurder en passagiers in je auto
 • Schade aan in de auto aanwezige eigendommen

Het totaal verzekerde bedrag is maar liefst 1 miljoen euro! Bereken je premie binnen 20 seconden online en voeg de Inzittendenverzekering als aanvullende dekking toe als je deze bij je autoverzekering wilt afsluiten. Wil je een andere aanvullende dekking? Bekijk dan deze video, waarin we je vertellen welke aanvullende dekkingen er allemaal zijn. 

Anderen laten (mee)rijden in jouw auto?

Heb jij vaak bijrijders, word je weleens thuisgebracht in je eigen auto of leen je deze regelmatig uit? Dan is de Inzittendenverzekering voor jou geen overbodige luxe.

Lees meer
Vader met kids eet buiten