Kosten wettelijke aansprakelijkheids­verzekering

Bij Allianz Direct:

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Man thuis leest en drinkt

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

Autorijden kost veel geld – dat weten we ondertussen allemaal. Je moet een auto kopen, maar naast de aanschaf heb je ook maandelijkse kosten: wegenbelasting, brandstof, verzekering en onderhoud. Wil je die maandelijkse kosten zo laag mogelijk houden? Verdiep je dan in de kosten van de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is verplicht voor elke auto en dekt schade die jij bij anderen veroorzaakt.

De kosten van je aansprakelijkheidsverzekering worden bepaald door een aantal factoren. De belangrijkste hiervan zijn:

  •  Leeftijd
  •  Schadevrije jaren
  •  Model auto
  •  Woonplaats

Ben je jonger dan 25 jaar? Dan vallen de kosten voor een WA verzekering flink hoger uit. Dit komt doordat jonge bestuurders extra premie moeten betalen. Wil je graag zo voordelig mogelijk autorijden? Steek dan wat tijd in WA verzekering vergelijken. Er zijn talloze online tools waar je verschillende WA verzekering auto met elkaar kunt vergelijken en kunt kiezen voor de verzekering die het beste bij je past.

Hoeveel kost een WA verzekering auto?

De kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering zijn voor iedereen anders. Woon je in een klein dorp en heb je een aantal schadevrije jaren opgebouwd? Dan zijn de kosten van jouw aansprakelijkheidsverzekering relatief laag. Woon je in een grote stad en ben je een beginnend bestuurder? Dan betaal je elke maand een flinke premie. Verder kun je kosten voor je WA verzekering zelf sturen door niet te kiezen voor een auto met veel vermogen of een sportmodel. Verzekeringen voor deze auto's zijn duurder door het grotere vermogen van de auto. Gebruik je de auto simpelweg voor woon-werkverkeer? Dan is het zonde om honderden euro's kwijt te zijn aan de maandelijkse kosten. Let dus goed op bij het WA verzekering vergelijken en kijk welke verzekering de beste voorwaarden heeft.

WA verzekering afsluiten bij Allianz Direct

Wil je de kosten van je aansprakelijkheidsverzekering laag houden, maar wel met een goed gevoel de weg op gaan? Dan kun je een WA verzekering afsluiten bij Allianz Direct. Onze verzekeringen staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Je zit dus nooit opgescheept met hoge kosten voor je aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast hebben onze verzekeringen een standaard eigen risico van €0 en regelen wij bij schade vervangend vervoer.

Vrouw aan de telefoon

Heb je een WA autoverzekering nodig?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht voor alle autorijders. Sluit direct deze basisdekking af en ga zonder zorgen de weg op.