Man in auto

Krassen op de auto. Vervelend, maar goed te repareren. Lichte krassen kunt u vaak zelf verwijderen.

Kras op uw auto? Geen reden tot paniek!

Parkeerschade, vandalisme of een kinderfietsje erlangs geschaafd? Het kan iedereen overkomen. Een kras op je auto is vervelend, maar goed te repareren. Er zijn veel bedrijven die krassen op je auto kunnen verwijderen. Lichte schrammen kun je vaak ook zelf verwijderen. Allianz Direct vertelt je hoe.

Krassen verwijderen met wax

Krassen in de lak van je auto kun je voorkomen door je auto in te wrijven met speciale wax. Hele lichte krassen kunnen ook worden opgevuld met deze wax. Ze vallen dan veel minder op. Voor wat diepere krassen zijn er ook speciale soorten wax met een kleur.

Krassen verwijderen door polijsten

Een krasje op je motorkap is eigenlijk een hoogteverschil in de autolak. Als je dit verschil weg polijst, zie je er vrijwel niets meer van. Er zijn veel verschillende soorten polijstmiddelen verkrijgbaar. Vraag daarom altijd om advies van een specialist voor het juiste middel voor je lak.

Krassen verwijderen met krasstiften

Er zijn 2 soorten krasstiften die je kras kunnen weghalen. Kleurstiften vullen de kras op je auto op door hem te kleuren. Er zijn ook krasstiften die het juist opvullen door de lak om de kras heen te verdunnen. De verdunde lak vult alle oneffenheden op en hard weer uit.

Melden van lakschade

Krijg je de kras niet zelf weg en ben je Volledig Casco verzekerd? Dan kun je de schade online melden via Allianz Direct. Wij laten de schade dan vakkundig repareren. Wil je zelf een garage uitkiezen? Sluit dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze af.

Tip: Elke kras, elke lak en elk middel is weer anders. Vraag advies over het voor jou meest geschikte middel.

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.

Bekijk onze Autoverzekeringen
Vrouw met hond thuis leest