Krassen op je auto

Een kras op je auto is vervelend, maar geen reden tot paniek. Krassen zijn vaak goed te repareren en lichte krassen kun je vaak zelf verwijderen.

Krassen auto verwijderen

Krassen op auto verwijderen

Parkeerschade, vandalisme, lakschade of een kinderfietsje erlangs geschaafd? Het kan iedereen overkomen. Een kras op je auto is vervelend, maar goed te repareren. Er zijn veel bedrijven die krassen op je auto kunnen verwijderen. Lichte schrammen kun je vaak ook zelf verwijderen. Hier lees je hoe je dat doet. 

Auto krassen verwijderen met wax

Krassen in de lak van je auto kun je voorkomen door je auto in te wrijven met speciale wax. Hele lichte krassen kunnen ook worden opgevuld met deze wax. Ze vallen dan veel minder op. Voor wat diepere krassen zijn er ook speciale soorten wax met een kleur.

Auto krassen verwijderen door polijsten

Een krasje op je motorkap is eigenlijk een hoogteverschil in de autolak. Als je dit verschil weg polijst, zie je er vrijwel niets meer van. Er zijn veel verschillende soorten polijstmiddelen verkrijgbaar. Vraag daarom altijd om advies van een specialist voor het juiste middel voor je lak om de krassen op auto te verwijderen. Zo is de kras op je auto snel te herstellen.

Krassen verwijderen met krasstiften

Er zijn 2 soorten krasstiften die je kras kunnen weghalen. Kleurstiften vullen de kras op je auto op door hem te kleuren. Er zijn ook krasstiften die het juist opvullen door de lak om de kras heen te verdunnen. De verdunde lak vult alle oneffenheden op en hard weer uit.

Melden van lakschade

Krijg je de krassen op auto niet zelf weg en ben je Volledig Casco verzekerd? Dan kun je de schade online melden via Allianz Direct. Wij laten de schade dan vakkundig repareren. Wil je zelf een garage uitkiezen? Sluit dan de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze af. Dan kun je zelf kiezen waar je de krassen op auto verwijderen laat doen. 

Tip: Elke kras, elke lak en elk middel is weer anders. Vraag advies over het voor jou meest geschikte middel. Check daarnaast ook eens deze korte video waarin we je meer vertellen over het laten herstellen van schade. 

video player
Externe video content

Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.

Hoe weet ik naar welke garage ik kan voor schadeherstel? © Allianz Direct
Vrouw met hond thuis leest

Zorg jij goed voor je auto?

Een goed onderhouden auto, verdient een goede autoverzekering. Kies uit de verschillende dekkingen en vind de autoverzekering die bij jou past.