Goed verzekerd voor:

Vandalisme auto

Bij Allianz Direct:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp & service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Heb je schade aan je auto door vandalisme? Dat is ontzettend balen. Maar met de All Risk verzekering van Allianz Direct ben je hiervoor verzekerd. Lees hier alles over vandalisme auto.

Vandalisme auto

Vandalisme auto

Het zal je maar gebeuren: vandalen gaan aan de haal met je auto. Schade aan auto door vandalisme is helaas een probleem dat regelmatig voorkomt. Onder vandalisme auto komen bijvoorbeeld krassen in de lak of lek gestoken banden veel voor. De schade aan auto door vandalisme is al vervelend genoeg, maar ook de herstelkosten van vandalisme auto kunnen flink oplopen. Je lek gestoken banden vervangen is een flinke kostenpost en de vandalen zijn vaak moeilijk aan te wijzen om de schade op te verhalen. Daarom lees je hier alles over vandalisme auto, schade aan auto door vandalisme, het waarborgfonds auto vandalisme en hoe je je auto goed verzekerd middels een vandalisme autoverzekering.

Schade aan auto door vandalisme

Schade aan je auto is altijd vervelend, maar wanneer het om schade aan auto door vandalisme gaat voelt het vaak nog oneerlijker. Iemand heeft je auto bewust beschadigt en jij moet de kosten daarvoor dragen. Helaas heb je schade aan auto door vandalisme niet zelf in de hand, maar het is wel goed om te checken of je autoverzekering vandalisme vergoedt.

Heb je schade aan auto door vandalisme? Dan is het ook verstandig om auto vandalisme direct bij de politie te melden. Dit kan tegenwoordig digitaal, of door de te bellen met de politie via 0900-8844. Daarnaast is het slim om via bijvoorbeeld een buurtapp of regionale media op de hoogte te blijven van eventuele meldingen. Dit kan ook helpen bij het opsporen van de daders, waar dan de schade op verhaald kan worden. Als de dader niet kan worden aangewezen, draai je zelf voor de kosten op. In dat geval is het wel zo fijn om een vandalisme autoverzekering te hebben.

Vandalisme autoverzekering

Alhoewel er geen speciale vandalisme autoverzekering is die vandalisme auto verzekerd, kun je bij Allianz Direct een All Risk autoverzekering afsluiten waarbij auto vandalisme verzekerd is. Hiermee ben je gedekt voor schade aan auto door vandalisme, maar ook voor schade door eigen schuld. Daarnaast geniet je bij Allianz Direct altijd van goede hulp bij schade. Bereken je premie online in 20 seconden en sluit je Allrisk autoverzekering vandaag nog, zodat je autoverzekering vandalisme dekt.

Waarborgfonds auto vandalisme

Wanneer je schade is toegebracht en je daarmee niet bij je verzekeraar terecht kunt, kun je aankloppen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit kan van waarde zijn wanneer de veroorzaker van je schade bijvoorbeeld is doorgereden, of wanneer je niet verzekerd bent voor de schade die bij je is veroorzaakt. In dat geval wordt de schade door een motorvoertuig vergoedt door het Waarborgfonds. Auto vandalisme valt hier helaas niet onder, wat betekent dat het Waarborgfonds auto vandalisme niet vergoedt. Het is daarom des te belangrijker om een goede autoverzekering vandalisme te hebben, zoals de All Risk autoverzekering van Allianz Direct. 

Was dit artikel nuttig?

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.