Een leaseauto kopen: ja of nee?

Jouw voormalige leaseauto verzekeren?

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Ben je van plan een voormalige leaseauto te kopen? Is dat wel slim? Hier lees je alles over het kopen van een leaseauto!

Vrouw thuis aan de telefoon

Ben je toe aan een nieuwe auto? Dan kun je overwegen een voormalige leaseauto te kopen. Na de leaseperiode doen de leasemaatschappijen de auto’s voor een doorgaans aantrekkelijke prijs in de verkoop. Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een leaseauto? En waar moet je op letten? Allianz Direct vertelt je graag meer.

Er worden veel auto’s geleased in Nederland. Na een aantal jaar is een auto afgeschreven en niet meer interessant voor een leasemaatschappij. Ze willen er zo snel mogelijk van af. Daarom worden ze vaak voor een gunstige prijs aangeboden.

De voordelen van het kopen van een leasewagen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het kopen van een ex-leaseauto?

  • Gunstige prijs. De prijs is meestal relatief laag.
  • Veel extra accessoires. Leaseauto’s zijn vaak luxe uitgerust. Denk aan leren bekleding, airco, audio-installatie en andere accessoires.
  • Goed onderhouden. Het onderhoud aan leaseauto’s is meestal uitstekend. Omdat onderhoud bij de prijs is inbegrepen, slaan de meeste leaserijders dit niet over. Ook wordt het onderhoud goed gedocumenteerd.

Een leaseauto kopen: de nadelen

Ook kunnen er wat nadelen kleven aan het kopen van een voormalige leaseauto. Dit zijn de belangrijkste nadelen voor jou op een rijtje:

  • Slijtage: ondanks het goede onderhoud kunnen voormalige leaseauto’s toch behoorlijk versleten zijn. Leaserijders maken meestal intensief gebruik van hun auto en zijn er niet altijd even zuinig op.
  • Garantie: vaak geven leasemaatschappijen geen garantie op de auto’s die ze verkopen. Je kan daardoor tegen een strop aanlopen als er reparaties nodig blijken.

Waar kan ik een leaseauto kopen?

Omdat er geen garantie wordt gegeven is het zeer belangrijk te weten dat de auto in goede staat verkeert. Neem daarom iemand mee die verstand van auto’s heeft. Je kunt ook een aankoopkeuring overwegen.

Op de sites van de meeste grote leasemaatschappijen worden ook ex-leaseauto’s te koop aangeboden. Ook zijn er occasionbedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van oude leaseauto’s. Let goed op de voorwaarden waaronder de leaseauto’s worden verkocht. Heb je een voormalige leaseauto gekocht? Gefeliciteerd! Vergeet niet om je auto te verzekeren. Bij Allianz Direct kun je jouw autoverzekering snel een eenvoudig online regelen!

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.