Meldcode auto

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp & service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Om een verzekering aan te vragen, heb je de meldcode van je auto nodig. Waar vind je de meldcode van een auto en hoe vraag je ‘m op als je de auto nog niet in je bezit hebt?

Stel telefoneert en controleert auto

Wat is de meldcode van een auto?

De meldcode van een auto is een viercijferige code die erg belangrijk is wanneer je een (nieuwe) auto koopt. Je hebt de meldcode van de auto namelijk nodig om de auto te verzekeren – en zonder verzekering mag je de weg niet op. Ook niet voor dat kleine stukje naar huis. Verzeker de auto dus vóór je deze ophaalt en gebruik daarvoor de meldcode. De meldcode van je auto is gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van de auto. Dit is het identificatienummer van de auto, dat gegraveerd staat onder de motorkap of in het portier.

Meldcode kentekenbewijs

De auto moet bij de RDW op jouw naam staan als je de meldcode op het kentekenbewijs (online) wilt bekijken. Wil je de auto van tevoren verzekeren? Dan kun je de meldcode van je auto opvragen bij de verkoper. Hij of zij kan de meldcode dan voor je opzoeken naar aanleiding van het identificatienummer óf het kentekenbewijs raadplegen: daar is de meldcode ook op te vinden.

Meldcode autoverzekering

Je gebruikt de meldcode dus om een autoverzekering af te sluiten. Zonder meldcode kun je wel autoverzekeringen vergelijken, maar er nog geen afsluiten. Bekijk van tevoren welke verzekering het beste bij jou past, zodat je na de aanschaf snel een verzekering kunt afsluiten met de meldcode van de auto.

Autoverzekering online regelen

De verzekeringen van Allianz Direct zijn scherp geprijsd en komen vaak als beste uit de test. Wil je een verzekeraar waarbij je alles gemakkelijk online kunt regelen? Dan is Allianz Direct een goede keuze. Onze verzekeringen hebben een standaard eigen risico van €0 en bij schade regelen wij altijd vervangend vervoer als je je auto laat repareren door onze topherstellers. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Ook kun je de verzekering dagelijks wijzigen of opzeggen in ‘Mijn Account’. Zorg dat je altijd goed verzekerd bent, zodat je met een prettig gevoel de weg op kunt.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.