Koppel in auto

Meldcode auto: wat is het?

Als je je verzekert bij Allianz Direct:
  • checkmark

    Standaard €0,- Eigen Risico

  • checkmark

    Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • checkmark

    Altijd vervangend vervoer bij schade

De meldcode van een auto is een viercijferige code die erg belangrijk is wanneer je een (nieuwe) auto koopt. Je hebt de meldcode van de auto nodig om de auto te verzekeren – en zoals je weet mag je zonder verzekering de weg niet op. Ook niet voor dat kleine stukje naar huis. Verzeker de auto dus vóór je deze op gaat halen en gebruik daarvoor de meldcode.

Waar vind ik meldcode van de auto?

Nu duidelijk is waar de meldcode van je auto voor is bedoeld, rest nog een andere belangrijke vraag: waar vind ik meldcode van de auto? Het antwoord is gelukkig vrij eenvoudig: de meldcode van je auto is namelijk gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van de auto. Dit is het identificatienummer van de auto, die gegraveerd wordt onder de motorkap of in het portier. Je kunt de meldcode van de auto opvragen bij de verkoper en je vindt de meldcode op het kentekenbewijs.

Om de meldcode op het kentekenbewijs (online) te kunnen raadplegen, moet de auto wel bij het RDW op jouw naam staan. Wil je de auto van tevoren verzekeren? Dan kun je de meldcode van de auto opvragen bij de verkoper óf zelf op zoek gaan naar het chassisnummer.

Meldcode autoverzekering

Je gebruikt de meldcode dus om autoverzekering af te sluiten. Zonder meldcode kun je wel autoverzekeringen vergelijken, maar kun je geen autoverzekering afsluiten. Bekijk van tevoren welke verzekering het beste bij jou past, zodat je na de aanschaf snel een verzekering kunt afsluiten met de meldcode van de auto.

De verzekeringen van Allianz Direct zijn scherp geprijsd en komen vaak als beste uit de test. Wil je een verzekeraar waarbij je alles gemakkelijk online kunt regelen? Dan is Allianz Direct een goede keuze. Onze verzekeringen hebben een standaard eigen risico van €0 en bij schade regelen wij altijd vervangend vervoer: je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Ook kun je de verzekering dagelijks wijzigen of opzeggen in het online portaal en met de meldcode van je auto. Zorg dat je altijd goed verzekerd bent, zodat je met een prettig gevoel de weg op kunt.

 

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in slechts 2 minuten en sluit direct af.

Bereken je premie
Man met laptop