RDW meldcode aanvragen

Hoe doe je dat?

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je de tenaamstellingscode nodig. Hoe moet je bij de RDW de meldcode aanvragen?

Vrouw in auto kijkt achterom

RDW meldcode aanvragen? Tips van Allianz Direct

Als je van plan bent je auto te verzekeren, heb je een tenaamstellingscode of meldcode nodig. Wat houdt de meldcode in? En ben je de code kwijt en wil je weten hoe je bij de RDW een meldcode aanvragen kunt? Allianz Direct vertelt je alles over bij de RDW een meldcode aanvragen.

Wat houdt de meldcode precies in?

De auto meldcode is een unieke code die bestaat ut de laatste vier cijfers van het identificatienummer of chassisnummer van je auto. Het chassisnummer bevindt zich in de meeste gevallen onder de motorkap van de wagen. Samen met het kenteken vormt de meldcode een unieke combinatie. Doordat de meldcode altijd verbonden is aan een zeker voertuig wordt het ook wel het voertuigidentificatienummer (VIN) genoemd.

Waarvoor dient de meldcode?

De RDW houdt toezicht op de toelating van motorvoertuigen en onderdelen van motorvoertuigen op de Nederlandse en Europese markt. Zij zijn daarbij verantwoordelijk voor de administratie en moeten letten op de verkeersveiligheid in Nederland. Met de meldcode kan de RDW onderzoeken of je over een autoverzekering beschikt. Wie onverzekerd op de openbare weg rijdt, krijgt van de RDW een boete. Zo beschikt ieder motorvoertuig dat deelneemt aan het verkeer over een verzekering, zodat eventuele schade aan een ander voertuig of persoon gedekt is.

RDW meldcode kwijt. Wat nu?

Ben je de meldcode kwijtgeraakt? In dat geval kun je de RDW meldcode aanvragen op de website van de RDW. Ga je een RDW meldcode aanvragen, dan krijg je direct een nieuwe code van negen cijfers. Hiervoor moet je inloggen met je DigiD. Vervolgens klik je het kenteken voor het voertuig aan waarvoor je een RDW meldcode wilt aanvragen. Na een succesvolle betaling met iDEAL krijg je een e-mail van de RDW met een verwijzing naar de nieuwe meldcode. Let op: alleen de eigenaar van het voertuig kan de RDW meldcode aanvragen.

Sluit meteen een autoverzekering met de RDW meldcode af bij Allianz Direct

Heb je de RDM meldcode binnen? Dan kun je direct een autoverzekering bij Allianz Direct afsluiten. Bij Allianz Direct heb je de keuze uit drie soorten autoverzekeringen: de WA, Beperkt Casco en All Risk. Bij de WA-verzekering profiteer je van een scherpe premie waarbij je voor schade aan anderen verzekerd bent. De Beperkt Casco verzekering dekt ook schade door inbraak, diefstal en weersomstandigheden. Bij de All Risk verzekering wordt ook schade door eigen schuld vergoed. Het verschil in dekking zie je ook terug in de premie. Zo is de WA-verzekering het goedkoopst per maand, terwijl de Beperkt Casco verzekering weer goedkoper is dan de All Risk verzekering. Meer weten over de autoverzekeringen van Allianz Direct? Bereken meteen je premie.

Was dit artikel nuttig?

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.