Koppel buiten met hond

Wat als je je nummerbord verloren bent?

Ben je jouw kentekenplaat verloren of is je kentekenplaat mogelijk gestolen? Ga dan niet de weg op voordat je een nieuw kenteken hebt aangevraagd. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Hieronder lees je meer over wat te doen als je jouw kenteken verloren bent.

Kentekenplaat verloren of gestolen

Aangezien je zonder kenteken niet de weg op mag, is het belangrijk om meteen een nieuw kenteken aan te vragen als je jouw kentekenplaat verloren bent of deze gestolen is. Een nieuw kenteken aanvragen doe je via een erkende fabrikant. Op internet vind je een overzicht van erkende fabrikanten. Om een kenteken aan te vragen, dien je jouw legitimatie en het kentekenbewijs mee te nemen. Hou er rekening mee dat je altijd twee nieuwe kentekenplaten krijgt, ook als je maar één kentekenplaat verloren bent. Is je kentekenplaat gestolen? Doe hiervan dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie.

Kentekenbewijs verloren: wat nu?

Als je niet alleen je kenteken verloren bent, maar ook je kentekenbewijs kwijt bent, moet je eerst een nieuw kentekenbewijs aanvragen via de RDW. Duurt dit te lang en heb je per direct nieuwe kentekenplaten nodig? Als je jouw kentekenbewijs verloren bent, kun je ook een proces-verbaal bij de politie laten opstellen. Met dit proces-verbaal kun je tijdelijke kentekenplaten kopen. Hou er wel rekening mee dat dit vrij omslachtig is en dat je dit persoonlijk op het politiebureau moet regelen. Zorg er dus liever voor dat je jouw kentekenbewijs goed bewaart én dat je jouw kentekenplaten goed vastmaakt. Zo voorkom je dit vervelende en tijdrovende probleem.

Ook je autoverzekering afsluiten?

Bij Allianz Direct verzeker je je auto standaard met € 0,- eigen risico

Direct afsluiten
Allianz Direct autoverzekering