RDW catalogus­waarde van je auto

Ook een goedkope autoverzekering? Bij Allianz Direct geniet je van:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • 24/7 directe hulp & service

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Wanneer je jouw auto koopt of verkoopt, wil je de RDW cataloguswaarde weten. Hier lees je alles over de RDW cataloguswaarde.

RDW Cataloguswaarde

Bij het kopen of verkopen van een auto is het belangrijk om de cataloguswaarde van de auto te achterhalen. Hoe vraag je bij de RDW de cataloguswaarde op?

Wat is de cataloguswaarde van de RDW?

De cataloguswaarde is de officiële nieuwprijs van een auto die geldt op de datum dat het kenteken deel 1 is afgegeven. Deze prijs is inclusief:

  • BTW
  • BPM (Belasting Personenauto's en Motorrijwielen)
  •  Accessoires die door of namens de fabrikant of importeur zijn aangebracht voordat deel 1 van het kenteken is afgegeven

Waarom RDW cataloguswaarde opvragen?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het opvragen van de RDW cataloguswaarde. Als je een autoverzekering wilt afsluiten heeft de verzekeraar deze waarde nodig voor het bepalen van de premie. Maar ook als je een auto van de zaak hebt is het handig om de RDW cataloguswaarde te weten. Op basis hiervan wordt de bijtelling namelijk bepaald. De belastingdienst gebruikt de RDW cataloguswaarde op haar beurt om de kosten voor verzekeringen en diensten te bepalen.

Zo kom je achter de RDW cataloguswaarde van je auto

Wil je de catalogusprijs van een auto weten? Alle auto’s met een Nederlands kenteken staan geregistreerd bij de RDW. Je kunt een deel van de voertuiggegevens opvragen door middel van de RDW kentekencheck.
Deze check bevat de volgende informatie:

  • Basisgegevens
  • Motor en milieugegevens
  • Technische gegevens
  • Fiscale gegevens

Onder de fiscale gegevens vind je de RDW cataloguswaarde van je auto.

RDW cataloguswaarde opvragen

De RDW Kentekencheck doe je online. De check is openbaar en toont daarom alleen niet-privacygevoelige gegevens over een voertuig. Gegevens over eerdere eigenaren kun je om die reden niet opvragen.

Voordeligste autoverzekering

Ben je op zoek naar de voordeligste autoverzekering aan de hand van de cataloguswaarde van de auto? De premie van de verzekering is afhankelijk van deze waarde. Hoe duurder de auto, des te hoger de premie is. Neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie over autoverzekeringen.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.