APK nieuwe auto

Regel direct je autoverzekering bij Allianz Direct:

  • Standaard €0,- Eigen Risico bij alle dekkingen

  • Dagelijks wijzigen en opzeggen

  • 24/7 bereikbaar bij noodsituaties

  • Je bent nooit onderverzekerd

Hoe zit het met de apk en een nieuwe auto? Zonder keuring mag je niet de openbare weg op. Lees hier meer over de apk bij een nieuwe auto!

Vrouw zit bij auto aan zee oranje

Lees alles over apk nieuwe auto bij Allianz Direct

Heb je een nieuwe auto gekocht? Zonder apk mag je met een nieuwe wagen niet de weg op. Op het moment dat je dit wel doet, kun je een boete ontvangen van zowel de RDW als de politie. Hoe regel je de apk bij een nieuwe auto? Lees snel verder voor meer informatie over de keuring bij nieuwe voertuigen.

Wanneer moet de APK bij de nieuwe auto plaatsvinden?

Op het moment dat je een nieuw voertuig hebt aangeschaft, hoef je nog niet direct een keuring gehad te hebben. Je hoeft dus niet meteen naar de RDW te rijden. Het hangt van het soort auto af wat je hebt gekocht wanneer de eerste keuring moet plaatsvinden. Beschik je over een personenauto met een gewicht van maximaal 3500 kilogram? En is er een benzine- of elektromotor in de wagen geplaatst? In dat geval moet de auto voor het eerst worden gekeurd na 4 jaar. Vervolgens twee maal na 2 jaar, en daarna jaarlijks. Heb je een auto die op gas of diesel rijdt, eventueel in combinatie met elektrisch? In dat geval is de eerste apk bij een nieuwe auto na 3 jaar. Vervolgens moet je ieder jaar je auto laten keuren.

Eerder laten keuren dan de vervaldatum

Ben je van plan om de apk van de nieuwe auto eerder te laten uitvoeren dan de uiterste vervaldatum? Dat is geen probleem, maar houd dan wel de exacte datum in de gaten. Als je een afspraak maakt van maximaal twee maanden voor de vervaldatum blijft deze datum voor het vervolg gelijk. Ter verduidelijking: beschik je over een vervaldatum van 1-10-2022 en laat je de auto op 5-9-2022 keuren, dan blijft de volgende vervaldatum 1 oktober. Heb je echter een afspraak van langer dan twee maanden voor de vervaldatum gepland? Dan geldt in dat geval de nieuwe vervaldatum. Laat je bijvoorbeeld je auto keuren op 6 juli, terwijl de vervaldatum 1-10-2022 is? Dan is de nieuwe vervaldatum ook op 6 juli.

Te laat bij apk bij nieuwe auto uitvoeren: wat nu?

Is de apk bij de nieuwe auto nodig, maar ben je te laat met de keuring? In dat geval is er geen reden voor directe paniek. Je maakt in dat geval zo spoedig mogelijk een afspraak met de keurmeester. Het voertuig mag tot twee maanden na het verstrijken van de vervaldatum nog op de openbare weg geparkeerd staan. Het is echter niet meer toegestaan om met de auto op de weg te rijden. Je kunt anders een boete ontvangen. Word je staande gehouden op het moment dat je onderweg naar de garage bent voor de keuring? Dan ontvang je geen boete.

Allianz Direct voor een goede autoverzekering bij je nieuwe auto

Wanneer de apk voor de nieuwe auto geregeld is, sluit je de beste autoverzekering voor je voertuig af. Allianz Direct beschikt over drie scherp geprijsde verzekeringen die passen bij jouw wensen. Bekijk meteen de WA, Beperkt Casco en All Risk verzekering van Allianz Direct en bereken je voordelige premie.

Was dit artikel nuttig?

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.