Raam gebroken schade

Wat moet je doen?

Schade aan je auto door een ander

Niet alleen jij kan met je auto schade veroorzaken bij een ander. Dit gaat andersom ook op. Schade aan je auto door een ander wordt door een verzekeraar ook wel schade aan derden genoemd. Stel dat er schade aan een geparkeerde auto is en je all risk bent verzekerd. Dan hoef je alleen maar het schadeformulier in te vullen en doet de verzekeraar de rest. Is er geen all risk-verzekering? Dan verhaal je de schade zelf op de dader, eventueel door gebruik te maken van je rechtsbijstandverzekering.

Hoe handelen bij schade zonder dader?

Bij schade veroorzaakt door de tegenpartij is het dus relevant om in actie te komen. Is er schade aan jouw auto door een ander? Stel dan de tegenpartij of verzekeraar aansprakelijk voor de geleden schade. Hiervoor vul je niet alleen een schadeformulier in, maar stel je ook een brief op waarin je dit kenbaar maakt. Uiteraard is het belangrijk om de locatie en het tijdstip van de schade door te geven. Leg ook uit waarom je de tegenpartij aansprakelijk stelt. Is de dader onbekend? Dan kun je eventueel een verzoek indienen bij het Stichting Waarborgfonds Motorverkeer.

Schade veroorzaakt door tegenpartij bij Allianz Direct

Heb je schade aan je auto door een ander en heb je je verzekering ondergebracht bij Allianz Direct? Wij helpen je natuurlijk graag om de schadegebeurtenis zo goed mogelijk af te handelen. Of er nu sprake is van schade aan een geparkeerde auto óf schade zonder dader: wij komen graag in actie. Is je auto zo ernstig beschadigd dat je niet meer kunt rijden? In geval van schade ben je bij Allianz Direct verzekerd van vervangend vervoer.

Schade aan auto door ander: wat nu?

In geval van schade aan je auto door een ander neem je contact op met Allianz Direct. Wij helpen je graag.

Wil je hoge juridische kosten voorkomen?

Helaas kom je er niet altijd uit met een andere automobilist of met de merkdealer van je auto. Kies net als 68% van onze klanten voor onze rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking sta je sterk in een juridisch conflict.

Lees meer over deze dekking
Vrouw thuis met laptop