Schade auto door ander

Schade aan je auto door iemand anders

Verzeker je voor schade door iemand anders. Bij Allianz Direct krijg je:
 • checkmark

  Standaard €0,- Eigen Risico

 • checkmark

  Dagelijks wijzigen en opzeggen

 • checkmark

  Altijd vervangend vervoer bij schade

Dat is vervelend. Hier lees je wat je kunt doen bij schade aan je auto door een ander.

Heeft iemand anders jouw auto beschadigd? Schade aan je auto door een ander wordt door de verzekeraar ook wel ‘schade door derden’ genoemd. Wordt deze schade aan je auto vergoed? Dat hangt onder andere af van hoe je verzekerd bent.

Schade aan je geparkeerde auto door een ander

Als je geparkeerde auto schade heeft geleden en je All Risk verzekerd bent, dan vul je alleen het schadeformulier in en de verzekeraar doet de rest. Heb je geen All Risk-verzekering, maar weet je wel wie de parkeerschade bij je auto veroorzaakt heeft? Dan verhaal je de schade zelf op de dader, eventueel door gebruik te maken van je Rechtsbijstandverzekering.

Schade aan je auto door iemand anders

Heeft iemand schade veroorzaakt aan jouw auto? Kom dan direct in actie. Stel de tegenpartij of verzekeraar aansprakelijk voor de geleden schade door een schadeformulier in te vullen. Ook stel je een brief op waarin je dit kenbaar maakt. Daarin benoem je de volgende zaken:

 • Locatie en tijdstip van de beschadiging van je auto
 • Waarom je de tegenpartij aansprakelijk stelt
 • Is de dader onbekend? Dan kun je een verzoek indienen bij Stichting Waarborgfonds Motorverkeer.

Schade veroorzaakt door tegenpartij bij Allianz Direct

Heb je schade aan je auto door een ander en heb je je verzekering ondergebracht bij Allianz Direct? Wij helpen je natuurlijk graag om de schadegebeurtenis zo goed mogelijk af te handelen. Of er nu sprake is van schade aan een geparkeerde auto of door een aanrijding: wij staan direct voor je klaar. In deze video leggen we je uit hoe dit werkt. Is je auto zo ernstig beschadigd dat je niet meer kunt rijden? In dat geval ben je bij Allianz Direct verzekerd van vervangend vervoer als je jouw auto laat repareren bij een bij ons aangesloten Tophersteller

Was dit artikel nuttig?

Wil je hoge juridische kosten voorkomen?

Helaas kom je er niet altijd uit met een andere automobilist of met de merkdealer van je auto. Kies net als 68% van onze klanten voor onze rechtsbijstandverzekering. Met deze aanvullende dekking sta je sterk in een juridisch conflict.

Lees meer over deze dekking
Vrouw thuis met laptop