Leestijd: 5 minuten
Laatst bijgewerkt op: 3 juli 2023

Schade aan je auto, wat nu?

Hieronder vind je meer informatie over hoe het zit met je autoverzekering bij schade aan je auto.

Schade aan je auto

Zo zit het met je autoverzekering bij schade aan je auto

Heb je schade aan je auto? Geen zorgen, bij Allianz Direct staan we voor je klaar om je te helpen. Bij ons kun je rekenen op een eenvoudige, snelle manier van online schademelden en je reparatie regelen. We leggen je hier uit wat je kunt doen wanneer je schade hebt aan je auto en hoe het zit met je autoverzekering. Zo handel je schade aan je auto eenvoudig af.

Autoschade? Je veiligheid staat voorop.

Bij schade aan je auto is er één ding wat het belangrijkst is; dat jij veilig bent. Zorg er dus voor dat je jezelf en eventueel andere betrokkenen in veiligheid brengt. Als je bijvoorbeeld een botsing hebt, of schade rijdt op een (snel)weg, is het belangrijk om indien mogelijk de auto op veilige wijze naar de zijkant van de weg te brengen en je waarschuwingslampen aan te zetten. Check direct of sprake is van letsel bij jezelf of bij anderen en bel indien nodig de hulpdiensten.
Nadat je ervoor hebt gezorgd dat iedereen veilig is, is het tijd om de schade aan je auto te beoordelen. Maak foto's van de schade en noteer eventuele belangrijke details. Dit komt van pas bij het melden van de schade.

Schade aan je auto melden, hoe werkt dat?

Tijd om je schade te melden. Je bent natuurlijk benieuwd hoe dat zit met je autoverzekering en de reparatie van de schade aan je auto. Logisch! Bij Allianz Direct meld je de autoschade eenvoudig online via jouw Mijn Account. Log in op je account en ga naar je verzekering. Hier kun je vervolgens een schade melden.

Om je schade te melden is het belangrijk dat je jouw schadeformulier zo volledig mogelijk invult. Geef alle benodigde informatie over de schade, inclusief de oorzaak, locatie en eventuele betrokkenen. Heb je schade gereden met een tegenpartij? Vul dan samen het schadeformulier in. Check voor meer informatie over het melden van je schade ook onze uitlegpagina, waarin we alle stappen in detail doorlopen.

Schade aan je auto gemeld, hoe gaat het verder?

Na het indienen van het schadeformulier en de schademelding nemen wij jouw claim in behandeling. Onze experts zullen de schade beoordelen en de afhandeling zo snel mogelijk voor je regelen. We begrijpen dat schade aan je auto ontzettend vervelend is en dat je jouw auto snel weer op de weg wilt hebben, dus we doen er alles aan om het proces efficiënt te laten verlopen. Afhankelijk van hoe ingewikkeld jouw schade is, kan dit 15 werkdagen duren. Zodra wij een update voor je hebben over de schade aan je auto, mailen wij je daarover. Zo ben je altijd op de hoogte.

Je autoverzekering bij schade aan je auto: ruitschade

Bij ruitschade ben je met een Beperkt Casco of All Risk autoverzekering van Allianz Direct snel geholpen. In dat geval hoef je namelijk je schade niet eens te melden, maar kun je direct een afspraak maken bij een aangesloten glashersteller voor de reparatie van je autoruit. Ook hoef je geen schadeformulier in te vullen. Je maakt de afspraak waar en wanneer het jou uitkomt, zodat jij snel weer veilig verder kan.

Autoverzekering voor schade aan je auto

Bij Allianz Direct staan we 24/7 voor je klaar met directe hulp en service. Heb je vragen over het melden van schade of heb je behoefte aan assistentie tijdens het proces? Neem gerust contact op met onze klantenservice via de online chat. We helpen je graag verder.

Heb je nog geen autoverzekering bij Allianz Direct, maar wil je wel goed verzekerd de weg op? Ontdek de voordelen van onze autoverzekeringen dan eens op onze autoverzekeringpagina. Met onze scherpe premie en uitgebreide dekkingsopties ben je bij ons misschien voordeliger uit. Daarnaast kun je rekenen op 24/7 directe hulp en service en heb je bij schade aan je auto altijd recht op vervangend vervoer.

Vrouw thuis met krant

Stop met vergelijken, begin met besparen

Goedkope autoverzekering nodig? Bereken je premie en vind de autoverzekering die bij jou, je auto én je portemonnee past.

Wat wij voor je doen bij autoschade

Je staat er nooit alleen voor

 • 1

  Persoonlijke schadecoach

  Je schadecoach staat je bij en houdt je op de hoogte

 • 2

  Vervangend vervoer

  Altijd vervangend vervoer bij reparatie door Allianz Direct herstellers

 • 3

  Wegslepen van je auto

  Wij helpen je altijd bij het verslepen van je auto

Was dit artikel nuttig?